INFORÁDIÓ
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina

siófok

balaton

sétány

üdülő

Közel a régóta várt változás a balatoni sétányon

Közel a régóta várt változás a balatoni sétányon

Infostart

Hét éve tartó ügyben juthat megegyezésre Siófok és a vagyonkezelő.

Folyamatos lehet a Balatonszéplakon lévő ezüstparti sétány, ha a parti sávba egyedüliként beékelődő egykori állami üdülő előtti területet Siófok használatba kapja.

A környéken élők és nyaralók régóta szorgalmazzák, hogy nyíljon meg a csak pusztuló állami üdülő kerítése a Deák Ferenc sétányon. A város már 2013 óta áll tárgyalásban a nemzeti vagyonkezelővel, mely legutóbb néhány hete küldött levelet a siófoki polgármesternek, arról tájékoztatva: az ingyenes önkormányzati tulajdonba adás nem lehetséges, de a parti sáv ingyenes használata igen, ha ezt kéri a város - írja a siofoki-hirek.hu.

A terület önkormányzati képviselője, Gencsi Attila a portálnak a vagyonkezelő legutóbbi levelét biztatónak nevezte, szerinte végre elérhető közelségbe került az ezüstparti sétány átjárhatósága.

A nemzeti vagyonkezelő levele ellenére a siófoki önkormányzat úgy véli, a tulajdonba adás sem lehetetlen, hiszen az MNV Zrt. által idézett jogszabályban az is szerepel, hogy a kormány különösen indokolt esetben felmentést adhat a tiltás alól.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018