eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin
Szlávik János infektológus főorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében Budapesten 2020. április 22-én. A kórház látja el elsődlegesen a koronavírusos betegeket.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János: harcolni kell a vírust tagadók ellen

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a fiataloknak is üzent

Az új regisztrált fertőzöttek többsége buliban, esküvőn vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen kapta el a koronavírust - mondta a Hír TV-nek a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa.

Szlávik János arra kérte a fiatalokat: amennyiben zárt térben szórakoznak, ügyeljenek a távolságtartásra és a maszkviselésre, ugyanis ilyen környezetben fokozottan ki vannak téve a vírusfertőzésnek.

Azt is javasolta, ha a fiatalok bulikon vesznek részt, és két héten belül légúti tüneteik vannak, akkor ne látogassák meg a nagyszülőket.

A főorvos hozzátette: a higiénés szabályok betartásával továbbra is csökkenthető a megbetegedés esélye.

Emellett azt emelte ki, hogy minden eszközzel harcolni kell a vírust tagadók ellen, akik úgy gondolják, ez nem egy veszélyes betegség, csak egy átlagosnál kicsit erősebb influenza.

"A koronavírus veszélyes, tessék ellene védekezni"

- fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×