INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

nébih

étel

házhozszállítás

rendelés

És akkor a Nébihnél elkezdtek ételt rendelni

És akkor a Nébihnél elkezdtek ételt rendelni

Infostart

Készételek tucatjait hívta házhoz a hatóság, és azért voltak hiányosságok, az egyik ismert cég működését átmenetileg, de azonnali hatállyal felfüggesztették.

26 készételt rendelt 5 termékkategóriában (pizzák, tészták, frissensültek, hamburgerek, távol-keleti levesek) a Nébih ismert ételláncoktól, hogy kiderüljön, minden szabályos és fogyasztóbarát-e.

A laboratóriumi vizsgálatok eredményei után három vendéglátó egységbe kiment a hatóság ellenőrizni, közülük egynek a működését fel is függesztették átmenetileg.

A csomagolásokon nem találtak mikrobiológiai szennyezést, három ételnél viszont szennyezettséget jelző mikroorganizmust mutattak ki, egy sültben Escherichia coli baktérium volt, két esetben pedig magas Coliform és mikroorganizmusszámot állapítottak meg.

Mindhárom ellenőrzött vállalkozással szemben hatósági eljárás indult, egy esetben figyelmeztetés, két esetben bírság kiszabása folyamatban van.

Az ellenőrzés sorozat során figyelmet fordítottak a weboldalakon, alkalmazásokban lévő tájékoztatók és az ételekhez kapcsolódó információk ellenőrzésére is. Hat kiszállított étel allergén tartalmáról semmiféle információt nem kaptak. Sem a megrendelés előtt a weboldalon nem szerepelt erre vonatkozó tájékoztatás, sem kiszállításkor nem volt az ételen annak allergén tartalmára utaló jelölés. Az érintett vállalkozásokkal szemben hatósági eljárás indult.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018