eur:
388.69
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay.com

És akkor a Nébihnél elkezdtek ételt rendelni

Készételek tucatjait hívta házhoz a hatóság, és azért voltak hiányosságok, az egyik ismert cég működését átmenetileg, de azonnali hatállyal felfüggesztették.

26 készételt rendelt 5 termékkategóriában (pizzák, tészták, frissensültek, hamburgerek, távol-keleti levesek) a Nébih ismert ételláncoktól, hogy kiderüljön, minden szabályos és fogyasztóbarát-e.

A laboratóriumi vizsgálatok eredményei után három vendéglátó egységbe kiment a hatóság ellenőrizni, közülük egynek a működését fel is függesztették átmenetileg.

A csomagolásokon nem találtak mikrobiológiai szennyezést, három ételnél viszont szennyezettséget jelző mikroorganizmust mutattak ki, egy sültben Escherichia coli baktérium volt, két esetben pedig magas Coliform és mikroorganizmusszámot állapítottak meg.

Mindhárom ellenőrzött vállalkozással szemben hatósági eljárás indult, egy esetben figyelmeztetés, két esetben bírság kiszabása folyamatban van.

Az ellenőrzés sorozat során figyelmet fordítottak a weboldalakon, alkalmazásokban lévő tájékoztatók és az ételekhez kapcsolódó információk ellenőrzésére is. Hat kiszállított étel allergén tartalmáról semmiféle információt nem kaptak. Sem a megrendelés előtt a weboldalon nem szerepelt erre vonatkozó tájékoztatás, sem kiszállításkor nem volt az ételen annak allergén tartalmára utaló jelölés. Az érintett vállalkozásokkal szemben hatósági eljárás indult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×