eur:
393.87
usd:
368.43
bux:
66275.39
2024. április 24. szerda György
A Városliget Zrt. által 2019. május 14-én közzétett látványterv a Liget Budapest Projekt keretében elkészült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületéről a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú restaurátor-műhelyek, műtárgyraktárak, kutatószobák és irodák mellett helyet kapott a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít európai szinten is egyedülálló hátteret. A nagyközönség pedig hamarosan birtokba vehet egy új, 13 ezer négyzetméteres közparkot az intézmény területén belül, amely nyitvatartási időben várja a látogatókat.
Nyitókép: MTI/Narmer Építészeti Stúdió

Milliárdos pótmunkák a Liget projekt egyik ingatlanánál

Mintegy ötmilliárd forinttal drágult az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a felépítési költség utólagos megrendelések miatt ugrott meg.

A tender módosítását az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben - szúrta ki a napi.hu.

Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ felépítési költsége az eredeti 11 milliárd 998 millió forintról 17 milliárd 184 millió forintra emelkedett. A 2017 márciusában aláírt szerződés a létesítmény generálkivitelezési munkáinak elvégzéséről szólt. A felek pótmunkák miatt tavaly novemberben módosították a szerződést a pótmunkák többletköltsége miatt.

A legnagyobb - 4 milliárd 138 millió forintos tétel - a gyengeáramú és épületautomatikai rendszerek, valamint az azzal összefüggő gépészeti berendezések pótlólagos megrendeléséből adódott.

Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ a Liget projekt részeként a Városliget melletti Szabolcs utca 33. száma alatt, az egykori kórház helyén készült el. A közel 30 ezer négyzetméteres létesítmény 4 szintes földalatti részében találhatók a műtárgyak raktárai, míg a földszinten és a két emelten a restaurációs műhelyek kaptak helyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×