eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke beszédet mond a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján.
Nyitókép: Marjai János

Országos népszavazásra vinné az atlétikai stadion kérdését a Momentum

Ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit, megkérdezik a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból atlétikai stadiont építeni - mondta a Momentum elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában

Fekete-Győr András elmondta: a Momentum támogatja egy multifunkcionális kézilabdacsarnok megépítését, a 120 milliárd forintos atlétikai stadion terveit viszont a jelenlegi formájában ellenzi. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan a jövő heti ülésén határozza meg a feltételeit, ezek az egészségügyre és az atlétikai projekt átalakítására vonatkoznak majd.

Fekete-Győr András kétli, hogy a kormány az Egészséges Budapest programot teljesíteni tudná. Mint mondta, amennyiben ezt nem teszi, akkor egy országos népszavazás keretében kérdezik meg a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból egy atlétikai stadiont építeni.

Elmondta, hogy a népszavazási kérdést már hitelesítették, de az aláírásgyűjtés megkezdésével megvárják a kormány válaszát arra, amit a budapestiek kérnek. Fekete-Győr András elmondta azt is, hogy a Momentum támogatja a dugódíjat, a dízel autók kitiltását, és a rakpartok zöldítését. Hozzátette ugyanakkor, hogy ezekre konkrét tervek még nincsenek - víziók vannak, és politikai szándék.

A Momentum elnöke arról is beszélt, hogy az október 13-ai önkormányzati választást követő békülékeny kormányzati hozzáállást ma már nem érzi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×