INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

momentum

aréna

fekete-győr andrás

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke beszédet mond a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján.

Országos népszavazásra vinné az atlétikai stadion kérdését a Momentum

Infostart

Ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit, megkérdezik a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból atlétikai stadiont építeni - mondta a Momentum elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában

Fekete-Győr András elmondta: a Momentum támogatja egy multifunkcionális kézilabdacsarnok megépítését, a 120 milliárd forintos atlétikai stadion terveit viszont a jelenlegi formájában ellenzi. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan a jövő heti ülésén határozza meg a feltételeit, ezek az egészségügyre és az atlétikai projekt átalakítására vonatkoznak majd.

Fekete-Győr András kétli, hogy a kormány az Egészséges Budapest programot teljesíteni tudná. Mint mondta, amennyiben ezt nem teszi, akkor egy országos népszavazás keretében kérdezik meg a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból egy atlétikai stadiont építeni.

Elmondta, hogy a népszavazási kérdést már hitelesítették, de az aláírásgyűjtés megkezdésével megvárják a kormány válaszát arra, amit a budapestiek kérnek. Fekete-Győr András elmondta azt is, hogy a Momentum támogatja a dugódíjat, a dízel autók kitiltását, és a rakpartok zöldítését. Hozzátette ugyanakkor, hogy ezekre konkrét tervek még nincsenek - víziók vannak, és politikai szándék.

A Momentum elnöke arról is beszélt, hogy az október 13-ai önkormányzati választást követő békülékeny kormányzati hozzáállást ma már nem érzi.

Nyitókép: Marjai János

Kapcsolódó hang

Momentum Aréna új népszavazás
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018