eur:
394.55
usd:
363.25
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nemzeti dohánybolt bejárata a Mol Mozaik utcai töltőállomásán 2013. augusztus 2-án. A dohánybolt ezen a napon nyílt meg a jövő héten kezdődő Sziget fesztivál helyszíne közelében.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Változás jöhet a dohányboltokban, itt az újabb javaslat

A fideszes Kocsis Máté lehetővé tenné, hogy a helyi önkormányzati képviselő-testületek rendeletben dönthessenek a településen található dohányboltokban a 22 és 6 óra közötti szeszesital-árusításról.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője csütörtökön nyújtotta be az erről szóló módosító indítványát a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nemdohányzók védelmével összefüggő, a Ház előtt fekvő törvénymódosítási javaslathoz.

A korlátozás első alkalommal történő megsértése esetén a jegyző 50 ezertől 500 ezer forintig, a másodszori megsértésnél 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhatna ki,

ha pedig a jogsértést harmadik alkalommal követik el, úgy a jegyző kezdeményezi a vámhatóságnál a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységre vonatkozó engedély visszavonását - olvasható az Országgyűlés honlapján elérhető indítványban.

Kocsis Máté módosító javaslata indoklásában azt írta: számos állampolgár nyugalmát zavarják, hogy éjszaka "egyesek az üzletben megvásárolt szeszes italt az üzlet előtti közterületen hangoskodva fogyasztják el".

Természetesen a közterület-felügyelők és a rendőrök megteszik a szükséges intézkedéseket a szabályszegőkkel szemben, de a jegyzőnek jelenleg nincs hatásköre a nemzeti dohányboltok működésére, ezáltal a lakók nyugalmának megőrzésére - tette hozzá a politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×