eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsa, miután a Clark Ádám úszódaru félig kiemelte a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Már kint van a vízből a Hableány - új hírek

Tovább zajlik a hajóroncs kiemelése. Eddig négy újabb áldozatot találtak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Az újabb heveder bekötése után folytatódott a Hableány kiemelése a Dunából – jelentette az InfoRádió tudósítója a helyszínről.

Felemelték és majdnem vízszintesbe hozták a hajótestet.

Látszanak az ablakok és a hajó oldalán a Hableány felirat is.

Két szivattyút is működésbe hoztak. Újra felsorakoztak a búvárok és egy rámpát toltak oda, vélhetően újabb holttestet hoznak ki.

Három búvár merült le a fedélzet alsó részébe, majd húsz perc után visszatértek, de egyelőre nem találtak újabb holttestet. Nagy az iszap és sok a törmelék, ezért folytatódik a szivattyúzás.

Délelőtt összesen négy újabb áldozatot találtak. Köztük van a hajó kapitánya és az a hatéves kislány, aki nagyszüleivel és édesanyjával érkezett Budapestre. A Hableány utasai közül így még négyet keresnek.

A kiemelési művelet reggel 6 órakor kezdődött és akár hat órán át is eltarthat.

Közben az okozott riadalmat, hogy valaki beleesett a Dunába. Egy TEK-es gumicsónakkal érkeztek hozzá, mentőgyűrűt dobtak be a vízbe. Sikerült megkapaszkodnia és végül ki tudták húzni. Az InfoRádió úgy tudja, hogy jól van.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hat embert még keresnek.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×