INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

hajóbaleset

duna

hableány

tek

A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsa, miután a Clark Ádám úszódaru félig kiemelte a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.

Már kint van a vízből a Hableány - új hírek

Infostart / InfoRádió

Tovább zajlik a hajóroncs kiemelése. Eddig négy újabb áldozatot találtak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Az újabb heveder bekötése után folytatódott a Hableány kiemelése a Dunából – jelentette az InfoRádió tudósítója a helyszínről.

Felemelték és majdnem vízszintesbe hozták a hajótestet.

Látszanak az ablakok és a hajó oldalán a Hableány felirat is.

Két szivattyút is működésbe hoztak. Újra felsorakoztak a búvárok és egy rámpát toltak oda, vélhetően újabb holttestet hoznak ki.

Három búvár merült le a fedélzet alsó részébe, majd húsz perc után visszatértek, de egyelőre nem találtak újabb holttestet. Nagy az iszap és sok a törmelék, ezért folytatódik a szivattyúzás.

Délelőtt összesen négy újabb áldozatot találtak. Köztük van a hajó kapitánya és az a hatéves kislány, aki nagyszüleivel és édesanyjával érkezett Budapestre. A Hableány utasai közül így még négyet keresnek.

A kiemelési művelet reggel 6 órakor kezdődött és akár hat órán át is eltarthat.

Közben az okozott riadalmat, hogy valaki beleesett a Dunába. Egy TEK-es gumicsónakkal érkeztek hozzá, mentőgyűrűt dobtak be a vízbe. Sikerült megkapaszkodnia és végül ki tudták húzni. Az InfoRádió úgy tudja, hogy jól van.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hat embert még keresnek.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018