eur:
394.22
usd:
370.02
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond az Orczy-negyed támogatási szerződésének aláírásán a józsefvárosi polgármesteri hivatalban 2018. március 7-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Varga Mihály: új állampapírok kerülnek forgalomba még az idén

Tavaszra készülhet el a kormány gazdasági növekedést ösztönző programja - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzügyminiszter.

Varga Mihály elmondta: most összegyűjtik a javaslatokat, és március végén, április elején lehet konkrét bejelentés.

A tárcavezető szólt arról is, hogy miniszterelnök által ismertetett családvédelmi akcióterv idén

várhatóan 40 milliárdos többletkiadást jelent költségvetésnek, jövőre pedig 150-250 milliárdot,

attól függően, hogy hányan veszik igénybe a juttatásokat.

A lakosság számára vonzó új állampapírokat hoznak forgalomba még az idén, és legkésőbb június végéig piacra kerül a nyugdíj-előtakarékossági papír is - mondta a pénzügyminiszter. Varga Mihály kiemelte: a kormány a belső megtakarítást akarja erősíteni. Az a cél, hogy minél kisebb legyen a külföldiek kezében levő állampapírok aránya, ami jelenleg 22 százalék körül van – tette hozzá.

A nyugdíj-előtakarékossági államkötvény részletein még dolgoznak a szakemberek. A pénzügyminiszter csak annyit árult el, hogy az papírral megtakarított összeget csak akkor lehet felhasználni, ha a takarékoskodó eléri a nyugdíjkorhatárt.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×