eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak munkagépekkel 2019. január 25-én a dél-spanyolországi Totalán település közelében, ahol egy kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello egy jelzés nélküli, legalább 110 méter mély kútba zuhant egy hegyvidéki farmon január 13-án. A mérnökök egy másfél méter átmérőjű, 60 méter mély lyukat fúrnak a kemény talajba párhuzamosan a kúttal, ezután pedig vízszintesen próbálnak átfúrni a kútba, hogy kimentsék a gyermeket. A mentésben közreműködő bányászcsapatnak nagyon kemény gránitrétegen kell átjutniuk, többször is mikrorobbantásokat kellett végrehajtaniuk.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Daniez Perez

Eltemették a kútba zuhant kisfiút

 A gyermek a halottkémi vizsgálat eredményéről beszámoló médiatudósítások szerint a zuhanást követően azonnal meghalt, feltehetően a fejét ért sérülés miatt, amit egy magával rántott kő okozott.

A kisfiút az andalúziai Totalánban helyezték végső nyugalomra. A gyermek január 13-án zuhant bele egy szűk, 25 centiméter átmérőjű kútba a család szeme láttára a település egyik birtokának hegyvidéki területén.

A nagyszabású, 13 napos mentőakciót főként a terület sziklás kőzete lassította. A szakembereknek egy párhuzamos járatot kellett fúrniuk, hogy végül eljussanak a gyermekhez. A spanyol hatóságok vizsgálják, hogy illegálisan fúrták-e a kutat.

A kisfiú szülei 2017-ben már elveszítették idősebb, akkor hároméves fiukat, aki szívbetegségben hunyt el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×