eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. H6-os (másként a 252-es vasútvonal; 2011-ig ráckevei HÉV) egyik szerelvénye hamarosan indul a Közvágóhídnál lévő végállomásáról a Csepel-sziget déli részébe, 22 települést érintve. Fölötte a vasúti felüljárón egy Stadler Flirt típusú modern zónázó személyvonat halad Győr felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA bizományosi / Jászai Csaba

Megugrott a HÉV-jegyek vásárlása

A MÁV-HÉV Zrt. szeptemberben vezette be új jegyvásárlási szabályait, amelyek szerint csak előre megváltott jeggyel és bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre. A rendelkezés rövid idő alatt kaotikus helyzetet okozott, azóta azonban rendeződött a helyzet.

A MÁV-HÉV Zrt. szeptemberi, új jegyvásárlási szabályaitnak megfelelően a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra. Az új üzletszabályzat bevezetése után egy hónap türelmi időszak következett: a HÉV-en dolgozó ellenőrök felhívták az utasok figyelmét a változásra, de a szabályváltozás miatt nem bírságoltak.

Az intézkedés bevezetése óta eltelt időszak eredményei igazolták a lépés helyességét - közölte most a társaság. A jegy- és bérletvásárlások száma 27%-kal nőtt, az utasok pedig – az első egy-két nap átállási nehézségei után – megszokták az új rendszert. A BKK ügyfélszolgálatán szeptember eleje óta a témában regisztrált megkeresések 90%-a az október első felével zárult időszakban érkezett.

Újabb automatákat helyeztek ki, mobil értékesítő helyek is lesznek

A BKK már az intézkedések bevezetése előtt új jegy- és bérletautomatákat telepített Pannóniatelep és Szentistvántelep megállókba. A munkatársak azóta is folyamatosan figyelik az utazóközönség visszajelzéseit, ezek alapján a MÁV-HÉV – a BKK-val együttműködve – október elején új jegykiadó automatákat helyezett ki Pomázra és Szentendrére, és diákmunkásokkal, jegyellenőrökkel segíti az automatás vásárlást.

A novemberi bérletvásárlási időszakra a MÁV-HÉV és a BKK a következő intézkedésekkel készül:

• a pomázi automata mellé november 12-én (reggel 6-tól 10 óráig) MobilTruck – BKK mobil értékesítési pontot telepít,

• a pomázi és a szentendrei automaták mellett november 10-ig, illetve november 12-én (reggel 6-tól 9 óráig) külön jegyértékesítők dolgoznak,

• Szentendre, Pomáz, Békásmegyer, Szentlélek tér, Margit híd, Batthyány tér, Közvágóhíd, Dunaharaszti külső, Szigetszentmiklós–Gyártelep, Örs vezér tere, illetve Gödöllő, Szabadság tér állomásokon november 10-ig, illetve november 12-én (reggel 6:30 és 10:30 között) diákmunkásokkal segíti az automatás jegy- és bérletvásárlást, illetve az utasok tájékozódását. A pomázi és a szentendrei állomásokon, egész novemberben az utasok a biztonsági őröktől is kérhetnek segítséget, információt,

• a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt. folyamatosan figyeli a helyszíneket, hogy – a gördülékeny kiszolgálás érdekében – hol lehet szükség kiegészítő helyszíni értékesítésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×