INFORÁDIÓ 

2018. május 21. hétfő
Konstantin

Megvan, mikor lesz az újabb diáktüntetés

Infostart
Februárban és nyilvánosan akartak vitázni a Független Diákparlament képviselői Orbán Viktorral. Mivel a miniszterelnök nem vállalta a vitát, újabb megmozdulást szerveznek - közölte Gyetvai Viktor, a diáktüntetések egyik szervezője.

Azt írta, január 19-én több ezer diák állt ki egy korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerért. A diákok 12+1 pontban fogalmazták meg azonnali követeléseiket, amelyek teljesülésére írásos garanciát vártak január 31-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Mivel a minisztérium részéről nem érkezett érdemi válasz a követelésekre, ezért a diákok Orbán Viktorhoz fordultak, hogy vállaljon nyilvános vitát az oktatási rendszer problémáiról.

A miniszterelnök ezt a meghívást a február 7-i határidőig nem fogadta el, Lázár János pedig a múlt heti kormányinfón minden konkrétumot nélkülözve azt mondta, hogy a pontok között komolyan veendő dolgok és zagyvaságok is szerepelnek.

Gyetvai Viktor közölte: "Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak".

A tiltakozók február 23-án, pénteken 17:30-tól újabb tüntetést tartanak az oktatási rendszerváltásért, amely során a Deák Ferenc térről indulva közösen a Parlament elé vonulnak majd. 

Azt írták, "ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében".

A címlapról ajánljuk


Biciklist ölt meg egy puma

Biciklist ölt meg egy puma

Pumatámadásban halt meg egy férfi, egy másik pedig megsérült az Egyesült Államokban, Washington...