INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Szakszervezetek, pártok majálisa

Infostart / InfoRádió
A szakszervezeti szövetségek és a politikai pártok is nagy rendezvényekkel várják május elsejét, amelynek modern kori története az 1886-os amerikai munkástüntetésekkel kezdődött.

A szakszervezetek a foglalkoztatás javításáért, a munkavállalói jogok érvényesítéséért és a bérek uniós felzárkóztatásáért emelnek szót a május elsejei megmozdulásokon.

A résztvevők először a fiatalok helyzetéről hallgatnak meg összefoglalót a Kodály köröndnél, majd a Hősök terére vonulnak, ahol az országos szakszervezeti szövetségek vezetői foglalják össze elvárásaikat az új kormánytól.

A budapesti városligeti rendezvényen az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés vesz részt.

A Liga Szakszervezetek, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége nem képviselteti magát a rendezvényen. A Liga külön tart demonstrációt tiltakozva a munkaadói jogsértések ellen.

FIDESZ
A Fidesz május elsején a Budai Várban tartja nagygyűlését, amelyen Orbán Viktor mond beszédet. Az ellenzéki párt elnöke a választások második fordulója után, az eredmények ismeretében hirdetett gyűlést, hogy - mint mondta - megbeszéljék a hívekkel a következő hetek, hónapok teendőit.

MSZP
Gyurcsány Ferenc, az MSZP miniszterelnök-jelölje és Hiller István pártelnök mond beszédet az MSZP majálisán hétfőn a Városligetben. A rendezvényt Molnár Gyula, az MSZP Budapesti Tanácsának elnöke nyitja meg.

A címlapról ajánljuk