eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elhunyt a találmánykirály

Kilencvenhat évesen elhunyt szerdán Artur Fischer, a tipli és több mint 1100 további, a hétköznapokat megkönnyítő eszköz német feltalálója.

Fischert elsősorban a világszerte ismert és használt műanyag tipli, illetve a nevét is viselő Fischertechnik építőjáték feltalálása tette híressé. Nevéhez fűződik továbbá a vakuszinkron és a csonttörések gyógyulását segítő csavarok kifejlesztése is.

Egész életét annak szentelte, hogy a "mindennapokban felmerülő problémákat megoldja" - méltatta Fischert az Európai Szabadalmi Hivatal, amely a feltalálót életműdíjjal is kitüntette.

A "feltalálókirály" 1948-ban alapított családi vállalkozása mára 32 országban több mint 40 leányvállalattal, több mint 4100 foglalkoztatottal és 661 millió eurós éves forgalommal rendelkezik. A céget 1980 óta fia, Klaus vezeti. Fischer idős kora ellenére is naponta megjelent irodájában, a Fekete-erdei Waldachtalban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×