eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mire jó a muzsika varázslatos ereje?

Segíti a gyermekek idegennyelv-tanulását az, ha egy hangszeren is tanulnak. A zenetanulás ugyanis növeli az agy érzékenységét az egyes hangokra, azokra is, amelyek a beszédben hangzanak el.

A zenetanulásnak közvetlen hatása lehet a gyermek nyelvtanulási képességére. A hangszeres játék elsajátítása ugyanis hatással van az agy hangok iránti érzékenységére - állapították meg a chicagói Northwestern University kutatói.

Az egyesült államokbeli tudósok vizsgálatokkal bizonyították, hogy a zenével való foglalkozás előnyös lehet az agy egyes területeinek fejlődése szempontjából, így minden gyermek számára, de különösen a diszlexiás vagy autista gyermekeknek.

A kutatók kapcsolatot fedeztek fel a zenei képesség és az idegrendszer azon kapacitása között, amely a hangok leképezésében játszik szerepet.

Nina Kraus, a kutatást vezető professzora szerint a hangszeres játék és az agytörzs működése között. Az agynak ezen része irányítja a lélegzést, a szívverést valamint a reagálást az egyes hangokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×