eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét felbukkant a 65 millió éve "kihalt" faj

Ismét bojtosúszójú halat fogtak Zanzibárnál. A halakat és a kétéltűeket összekötő láncszemnek tekintett élőlényből 1938 óta mintegy 200 került elő. Igaz, előtte azt hitték: 65 millió évvel ezelőtt kihalt.

A csontos hal az evolúció kutatása szempontjából igen fontos fajnak számít. A halakra ugyanis egyáltalán nem jellemző, hogy csontosan megtámasztott végtagjaik, uszonyaik legyenek.

Az emlősökre vagy a madarakra azonban jellemző ez a tulajdonság - mondta el az InfoRádióban Csorba Gábor, a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa.

A fajról - amely 400 millió éven keresztül élt a Földön - ráadásul korábban azt gondolták, hogy 65 millió évvel kihalt, akkor, amikor a dinoszauruszok is eltűntek a Föld színéről.

1938-ban azonban kiderült, hogy a halakat és a kétéltűeket összekötő láncszemnek tekintett faj nem halt ki, sőt, az elmúlt 70 év alatt több mint 200-at találtak belőle.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×