eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szexuális elővigyázatlanság, elmagányosodás - ne nézzen tévét!

Kockázatos magatartásformák, szexuális elővigyázatlanság, elmagányosodás - amerikai tudósok véleménye szerint ez csak néhány a gyermekkori tévézés és az agresszív videojátékok felnőttkori hatásai közül. A kutatásokat összegző vélemény egy gyermek- és tinédzserkori egészségügyi zavarokkal foglalkozó amerikai szaklapban jelent meg.

Átfogó közegészségügyi problémaként kell kezelni a gyermekkori tévézést, és a videojátékokat. Ezek ugyanis egy sor ártalmas viselkedési forma kialakulásában játszanak szerepet - állapították meg a Seattle-i Egyetem kutatói.

Vizsgálatuk szerint az amerikai gyermekek csak alvással töltenek többet, mint tévénézéssel vagy videojátékokkal. Minden így eltöltött óra alatt átlagosan 167 pluszkalóriát fogyasztanak el a gyermekek.

Azok az óvodások, akik 2 vagy több órát töltenek naponta a televízió előtt, 4 éves korukra sokkal jobban elhíznak, mint a többiek.

Maximalizálni az ülve tölthető időt

Szamosi Tamás gyermekgyógyász, táplálkozástudós is egyetért azzal, hogy a gyermekek időtöltésének megválasztása valós közegészségügyi probléma. Szerinte maximálni kellene azt az időt, amennyit egy gyermek ülve tölthet.

Elmondta azonban azt is: nem igaz, hogy a túlsúlyos gyermekek minden esetben sokkal többet televízióznának, mint a többiek, de jellemzően kevesebbet mozognak.

Kockázatos szexuális szokások

Amerikai kutatók nem kevesebbre figyelmeztetnek, mint hogy az erőszakos műsorok és játékok elnézőbbé teszik a gyermekeket a kábítószerek és a kábítószer és az alkohol használata iránt.

Felnőve gyakrabban követnek úgynevezett kockázatos szexuális szokásokat, a gyakori partnerváltogatástól az óvszer használatának mellőzéséig. Az elmagányosodás is gyakrabban éri el őket, mint a többieket.

Erőszakos médiahatások ugyanannyira járulnak hozzá az agresszív, mások érzéseire és igényeire is fittyet hányó személyiség kialakulásához, mint ahogy a dohányzás is közvetlen előidézője a tüdőráknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×