Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Van jelentkező az angol szövetségi kapitányi posztra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Alan Shearer szívesen lenne az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A 45 éves Shearer - aki 63 mérkőzésen 30 gólt szerzett az angol válogatottban - azután nyilatkozott, hogy Roy Hodgson lemondott a szövetségi kapitányi posztról, és távozik két segítője, Gary Neville és Ray Lewington is. Az angolok hétfőn este 2-1-re kikaptak Izlandtól a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Shearer hangsúlyozta: megfelelő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy segítse a nemzeti csapatot. Játékosként négy nagy nemzetközi tornán is szerepelt, és már Hodgson kinevezése előtt is szóba került a neve, de az angol szövetség (FA) a vezetői tapasztalat hiánya miatt visszautasították.

"Négy vagy öt évvel ezelőtt bementem a szövetségbe, és közöltem, hogy én akarom ezt a munkát. Csak néztek rám, és azt mondták, nincs elég tapasztalatom. Azt válaszoltam, hogy több tapasztalt edzőt is hoztak már, egy vagyont költöttek rájuk, de ha akartam volna, akkor sem tudtam volna rosszabb lenni náluk" - mesélte a BBC-nek Shearer.

A korábbi csatár - aki 2009-ben nyolc mérkőzésen irányította egykori klubcsapatát, a Newcastle Unitedet - most újra felajánlotta szolgálatait, és még akkor is hajlandó lenne segíteni, ha az U21-es válogatott jelenlegi edzőjére, Gareth Southgate-re esik a választás.

A brit fogadóirodáknál Southgate a legesélyesebb a kapitányi posztra. Szintén alacsony a szorzó a Crystal Palace vezetőedzője, Alan Pardew, valamint a Bournemouth trénere, Eddie Howe kinevezésére.

Shearer leszögezte: szerinte Southgate vagy Glenn Hoddle lenne a tökéletes megoldás a kapitányi posztra.

Az Izland elleni vesztes meccs kapcsán Shearer úgy fogalmazott: ez volt a legrosszabb teljesítmény, amit az angol válogatottól valaha látott. Hozzátette: szerinte a csapat "taktikailag alkalmatlan volt a hétfő esti 90 perc során".