eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nagy fordulat Németországban

Nagy fordulat Németországban

Jupp Heynckesszel mintha más csapat lenne a Bayern! De mintha a Borussia Dortmundot is kicserélték volna. A bajoroknak az elmúlt egy hónapban szinte minden sikerült, a sárga-feketéknek szinte semmi. Így volt ez a két csapat egymás elleni rangadóján.

Dortmundban a Bayern 3-1-re nyert. Arjen Robben lőtte az elsőt, Robert Lewandowski a másodikat, David Alaba pedig a harmadikat. A Bayern már az első félidő végén 2-0-ra vezetett, az osztrák balhátvéd a 67. percben rúgta a harmadikat. Kétszer is a nagy formába lendült James Rodriguez adta a gólpasszt. A BVB a 88. percben szépített, Bartra góljával. A meccs sima volt, ez azért érdekes, mert a hazaiak jóval többet lőttek kapura (15:10), mégsem mentek semmire.

A forduló másik rangadóján az RB Leipzig 2-1-re legyőzte a Hannovert. Gulácsi Péter csapata a második félidő elején hátrányba került, Jonathas gólja miatt, de aztán Poulsen és Werner találataival a lipcseiek fordítottak.

Nagy fordulat Németországban

Dárdai Pál Herthája 3-3-ra végzett Wolfsburgban. Nem rossz eredmény, ha az utóbbi idők idegenbeli eredménysorát nézzük, de ennél is fontosabb, hogy a legutóbbi négy, vendégként játszott bajnokijából hármon szerzett pontot. Három gólt idegenbeli Bundesliga-meccsen legutóbb 2016. december 3-án szerzett, éppen a Wolfsburg ellen.

Bundesliga, 11. forduló

Köln–Hoffenheim 0-3

Dortmund–Bayern München 1-3

RB Leipzig–Hannover 2-1

Augsburg–Leverkusen 1-1

Freiburg–Schalke 0-1

Hamburg–Stuttgart 3-1

Mönchengladbach–Mainz 1-1

Frankfurt-Werder Bremen 2-1

Wolfsburg–Hertha 3-3

Az élcsoport: 1. Bayern München 26 pont, 2. RB Leipzig 22, 3. Borussia Dortmund 20, 4. Schalke 04 20.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×