eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nagy tervekről beszél az új magyar kajakkirály

Szinte hónapról hónapra lépeget előre Kopasz Bálint. A MOL Tehetségtámogató Program klasszisa az előző hétvégén 500 és 100 méteren egyesben is megnyerte a Maty-éren rendezett hazai válogatót, így ezekben a számokban indulhat a plovdivi Európa-bajnokságon.

"Tökéletes versenyhétvége volt. A felkészülés remekül sikerült, szuper formában indulhattam, ennek is köszönhető a két sima siker. Mindkét számmal meg vagyok elégedve, már a döntő előtt magabiztos lehettem. Az elején otthagytam a többieket, a végén pedig még tartalékolhattam is, de a világversenyeken biztosan szükség lesz a magamban hagyott pluszban, hiszen a nemzetközi versenyeken nagyobb csata várható" – fejtette ki az InfoRádió Víztükör című műsorában Kopasz Bálint.

Sokat jelentenek neki az idei sikerek, és nem kis célokkal utazik majd az Eb-re.

"Nagyon szeretnék mindkét egyesben jól szerepelni, egyértelműen a dobogó a cél"

– jelezte.

Az Algyő versenyzőjének munkáját édesanyja, Demeter Irén irányítja. Most két nap pihenés után szerdán folytatja a felkészülést.

"Ami eddig bevált, azt folytatjuk. Elsősorban gyorsító edzések következnek, ilyenkor egy nap 20-22 km-t teszek meg" – árulta el.

Kopasz Bálint megjegyezte, hogy az augusztus 23-án kezdődő

racicei vb-n akár szívesen indulna az 500 egyes helyett az új olimpiai számban, 500 négyesben.

A második hazai válogatót egy héttel az Eb előtt rendezik Szolnokon, ha a 20 éves tehetség ezúttal is nyeri a két egyest, akkor Hüttner Csaba szövetségi kapitány jó eséllyel teheti be a négyesbe is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×