eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Matthäus: szégyen az andorrai vereség

Matthäus: szégyen az andorrai vereség

Közös szégyen, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kikapott Andorrától világbajnoki selejtezőn – mondta a Nemzeti Sportnak Lothar Matthäus volt szövetségi kapitány.

„Nagy szégyen a magyar futballnak. Még akkor is, ha minden ellenfelet komolyan kell venni a mai labdarúgásban, de egy néhány ezer lakosú miniállam csapatától kikapni szégyen, főleg a tavalyi remek Eb-szereplés után. Nem láttam a meccset, de mentális problémát sejtek, ha nem sikerült behúzni ezt a mérkőzést” - jelentette ki az interjúban a német szakember, aki 2004-2005-ben volt a magyar együttes szövetségi kapitánya. 

Arra a felvetésre, hogy Bernd Storck most több játékost nem hívott be a magyar klubokkal történt egyeztetés után, Lothar Matthäus azt mondta: mindig a válogatott érdekének kellene az elsőnek lennie. 

„Amikor én voltam szövetségi kapitány, nem segített senki, nem álltak mögém a klubok, sem a kormány, sem a szövetség.

Most minden feltétel adva van a jó szerepléshez, pompás infrastruktúra, gazdag szövetség, elnöki, miniszterelnöki támogatás. De ezzel a lehetőséggel élni kell. Nem lehet juniorcsapattal kiállni senki ellen, Andorra ellen sem egy vébéselejtezőre. Magyarország nem Németország. Németország megteheti, hogy nélkülözi a legjobbakat, Magyarország nem. Sajnálom a magyar futballt, de ez az edző hibája” - fejtette ki az 56 éves, Budapesten élő egykori aranylabdás. 

A volt szövetségi kapitány szerint Storck az Eb-n jó munkát végzett. 

„Minden klappolt, de mindez tavaly volt, s

gondolni kellett volna a folytatásra is.

Dárdai Pállal kezdődtek a sikerek, mindenki elégedett volt a csapat szereplésével, aztán ő javasolta Storckot, akivel folytatódtak a sikerek” - tette hozzá. 

Kiemelte, a válogatottnak mindig a legjobb összetételben kell pályára lépnie. 

„A magyar futball szurkolójaként azt mondom, első a válogatott, mindenkinek kötelessége támogatni a nemzeti csapatot, amelynek mindig a legjobb formában és összetételben kell kifutnia a pályára a tétmérkőzéseken.

A válogatott érdekeit egyetlen klubcsapat érdekei sem előzhetik meg.

Ha nyer a válogatott, mindenki örül, nem számít, hogy egyik vagy másik klubnak szurkol. Így viszont közös a szégyen” - vélekedett az 1990-ben világbajnok futballista, aki 2011 óta nem dolgozik edzőként.

Az andorrai vereség után a magyar szövetség elnöksége csütörtökön hallgatja meg Bernd Storck szövetségi kapitányt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×