eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A riói baki után a vizes vb-n bizonyítana Verrasztó

A júliusi budapesti vizes világbajnokságon bizonyítaná be Verrasztó Dávid, hogy a tavalyi olimpiai szereplése csak egy kis "baki" volt.

A 400 méter vegyesen 2015-ben Kazanyban vb-ezüstérmes, egy évvel később Rióban azonban csak 12. Verrasztó a hazai világbajnokság úszóversenyeinek helyszínén, a Duna Arénában adott interjút az M1 aktuális csatornának.

Az úszó elmondta, ez az egyik legimpozánsabb létesítmény, amelyben valaha a medencébe ugrott, s bízik benne, némi előnyt jelent majd számára, hogy itt tud felkészülni.

Hozzátette, valószínűleg az utolsó egy hónapra "kiköltöznek" majd annak érdekében, hogy visszatérve elkapja őket a világbajnokság hangulata.

Verrasztó Dávid riói szereplését csalódásként élte meg, mint mondta azt megelőzően gyakorlatilag három és fél évig nem úszott rossz időt, s azóta sem igazán tudja, mi történhetett Brazíliában. A többszörös Európa-bajnok sportoló megjegyezte, nem gondolta volna, hogy a játékokon a sikertelen 400 utáni visszalépése a 200 vegyestől ilyen komoly érzelmeket vált ki a szurkolókból. Azért sem, mert a visszalépés előre megvolt tervezve a 400 méter eredményének függvényében.

A hazai világbajnokságra kitűzött célokról azt mondta:

"pofon egyszerű, a legjobbamat akarom megúszni, és bizonyítani szeretném magamnak, hogy csak egy kis baki történt Rióban."

A Budapesten és Balatonfüreden sorra kerülő vizes világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik, a versenyeket az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×