eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Storck kijelölte az összetartás keretét

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kijelölte azt a tizennyolc fős keretet, amely hétfőtől egyhetes összetartáson vesz részt Telkiben.

A nemzeti együttes a világbajnoki selejtezősorozat szeptember 6-i rajtjára készül. Az első ellenfél a Feröer-szigetek lesz Tórshavnban.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint hétfőn a keret Magyarországon szereplő játékosai kezdik meg a munkát Telkiben néhány olyan labdarúgóval, akik az elmúlt időszakban mutatott teljesítményükkel hívták fel magukra a német szakvezető figyelmét. A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók készülnek majd Telkiben.

Storck elmondta, az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik majd, az edzőtábor utolsó napján pedig egy tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz. A szakember hozzátette, az újonnan behívott játékosok mostani kerettagsága nem jelenti azt, hogy máris a tétmeccsekre készülő nemzeti csapat tagjának érezhetik magukat, de ebben a pár napban esélyük lesz egy lépéssel közelebb kerülni a válogatotthoz.

"A behívott játékosok mindegyike bizonyított már valamilyen formában, néhányan aktuális jó teljesítményükkel, mások képességeikkel hívták fel magukra a figyelmet. Szeretnék mindenkiről pontosabb képet kapni, a fizikai tesztek eredményei mellett közvetlen tapasztalatot gyűjteni személyiségükről, képességeikről egyaránt. A keret tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, a közeli vagy távolabbi jövőben helyet követelhetnek maguknak a válogatottban" - fogalmazott Storck, aki elárulta, a jövő pénteki edzőmeccset követően a játékosok egy része az U21-es kerethez csatlakozik, míg a Feröer-szigetek elleni közvetlen felkészülést megkezdő keret tagjai - a légiósokkal kiegészülve - egy pihenőnap után, vasárnap folytatják a munkát.

Storck köszönetet mondott a kluboknak, hogy korábban kezdheti a felkészülést a fontos vb-selejtezőre, mert ez lehetőséget ad arra, hogy új játékosok is bizonyíthassanak Telkiben. A német tréner kérésére megváltozott az OTP Bank Liga programja, beiktattak egy hétközi fordulót, ezáltal a jövő hétvégén nem lesz játéknap, s így már a hét elején megkezdődhet a válogatott felkészülése.

A mostani keretben hét olyan játékos szerepel, akik ott voltak a nyári Európa-bajnokságon nyolcaddöntős együttesben, hat olyan fiatal is van a névsorban, akik még szerepelhetnek az U21-es korosztályos válogatottban, de érkeznek Telkibe abszolút újoncok is, mint például a diósgyőri Bognár István és a kispesti Eppel Márton.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

A magyar labdarúgó-válogatott összetartásának kerete:

kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

védők:

Baki Ákos (MTK Budapest), Botka Endre (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Hangya Szilveszter (Vasas), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Debreceni VSC), Lang Ádám (Videoton FC)

középpályások:

Bognár István (Diósgyőri VTK), Csiki Norbert (Gyirmót FC), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)

csatárok:

Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×