eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A legerősebb kerettel érkeznek a horvátok Magyarországra

Minden sztárjátékosára számít a magyarok elleni március 26-án sorra kerülő mérkőzésen Ante Cacic, az Európa-bajnokságra készülő horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember hétfőn nevezte meg húszfős keretét. Az együttes három nappal a Groupama Arénában esedékes találkozó előtt Eszéken fogadja az izraelieket. A tréner nem kísérletezik, így a legnagyobb sztárok - mint például Luka Modric, Ivan Rakitic vagy Mario Mandzukic - ott vannak a keretben.

A horvát csapathoz az izraeliek elleni összecsapáson plusz emberként csatlakozik majd a válogatottól nemrég elköszönt Ivica Olic is, akit az eszéki mérkőzésen fognak majd búcsúztatni.

"Nincsen rá elég szó, hogy mennyit tett Horvátországért. Meg akarjuk neki adni a lehetőséget, hogy hallja a szurkolók tapsát" - idézte a Horvát Labdarúgó Szövetség honlapja Ante Cacicot.

A franciaországi kontinensviadalon a horvátok a címvédő spanyolokkal, a csehekkel és a törökökkel szerepelnek azonos csoportban, míg a magyarok - akik 44 év után lesznek ott újra az Európa-bajnokságon - az osztrákokkal, a portugálokkal és az izlandiakkal kerültek egy kvartettbe.

A horvát válogatott kerete:
Kapusok:

Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (Rijeka)
Védők:

Darijo Srna (Sahtar Donyek), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (FC Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások:

Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (FC Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadók:

Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×