eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Bíró Attila: Mindenki hitt a győzelemben

Amikor októberben az első edzésen elmondtam a lányoknak, hogy az Eb-n kell kiharcolni az olimpiai kvalifikációt, nem hiszem, hogy sokan hittek benne. Az elmúlt két hétben már mindenki hitt benne - mondta Bíró Attila a női Európa-bajnokság pénteki döntőjének megnyerése után. Mindenkinek van egy rossz meccse egy világversenyen, mi az első nap túl voltunk rajta - fogalmazott az InfoRádiónak Kemény Dénes.

"Amikor októberben az első edzésen elmondtam a lányoknak, hogy az Eb-n kell kiharcolni az olimpiai kvalifikációt, nem hiszem, hogy sokan hittek benne. Novemberben már páran hittek benne, decemberben még többen, és most már mindenki hitt benne az elmúlt két hétben" - mondta Bíró Attila.

Nagyon szervezett játékot játszottunk, még úgy is, hogy adtunk két gólt ajándékba a két negyed végén. Így sem törtünk össze, és így is meg tudtuk fordítani hátrányból a mérkőzést - fogalmazott a szövetségi kapitány.

"Nagyon erősek vagyunk mentálisan. Ez a stábnak köszönhető, sokat dolgoztunk ezért. Mindenki nagyon sokat tett azért, hogy a lányok ilyen állapotban legyenek. Nagyon jó vízilabdások, ez eddig sem volt kérdés. Jól összeraktuk őket, jól megtámogattuk őket mentálisan" - mondta az Európa-bajnok női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Úgy gondolom, hogy bennük volt már régóta ez az eredmény, már régóta megérdemelték. Végig hittem abban, hogy meg tudjuk csinálni. A végén át kellett állítaniuk az agyukat, és el kellett hinniük, hogy ezt tényleg megtudják csinálni, és meg is tudták" - fogalmazott a döntő megnyerése után Bíró Attila.

"Túl voltunk a rossz meccsünkön még az elején"

"Mindenkinek van egy rossz meccse egy világversenyen, mi az első nap túl voltunk rajta. Szerencsére nem volt több rossz napunk. A hollandoknak az volt a balszerencséje, hogy végig jól játszva győzelmekkel érkeztek, és most találkoztak a gyengébb napjukkal" - véli Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

"Az utat megélni, az volt maga a boldogság"

"Ezért dolgoztunk minden nap, minden pillanatban. Ezzel feküdtünk, ezzel keltünk, ezzel álmodtunk. Be kellett érnie ennek, és nagyon örülök, hogy ez most megtörtént velünk" - mondta Tóth Ildikó.

Hozzátette: megint kaptunk utolsó másodperces gólokat. De egy pillanatig sem láttam kételyt a mellettem lévők szemében azzal kapcsolatban, hogy ez a győzelem meglesz - fogalmazott a válogatott vízilabdázó.

"Ahogy az első nagy pofon, a 14 kapott gól után a védelmünk helyreállt, úgy léptünk előrébb és előrébb meccsről meccsre, ez ki kellett, hogy csúcsosodjon. A fokozatosság volt a kulcs, az, hogy napról napra váltunk csapattá. Az elején megkaptuk azt a pofont, ami kellett. Az a két héttel ezelőtti magyar válogatott nem az, ami a döntőben volt. Innen már csak még feljebb van" - véli Tóth Ildikó.

"Az utat megélni, az volt maga a boldogság. A végcél gyönyörű, de arra visszagondolni, hogy hogyan jutottunk el idáig, egy fantasztikus élmény és egy fantasztikus plusz" - mondta az Európa-bajnok vízilabdázó.

"Most ez a minden"

"Nagyon boldog vagyok. Ez a csúcs. Nagyon sokat edzettünk, nagyon sokat vártunk rá, nagyon sokat küzdöttünk, nagyon sok van mögöttünk, és beérett. A legjobbkor, mert nem kell kvalifikációra menni, megvan az Eb-arany. Most ez a minden, de nyilván lassan jön a következő állomás, de szerencsére már nyugodtan tudunk készülni az olimpiára" - fogalmazott Takács Orsolya világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×