eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Börtönbe került egy gurut kifigurázó komikus

Börtönbe került egy indiai komikus, mert televíziós showműsorában kifigurázott egy gurut.

Kiku Sarda fellépésén Baba Ram Rahim Szingh spirituális vezetőt utánozta, a guru követői azonban feljelentést tettek ellene vallási érzelmeik megsértése miatt - közölte szerdán a rendőrség.

A komikust az észak-indiai Csandigarh bírósága két hétre helyezte előzetes letartóztatásba. Indiában akár négy év börtönbüntetésre is számíthat az, aki vallási érzelmeket sért.

A guru Dera Saha Szauda nevű szektája a prédikátor állítása szerint több mint ötvenmillió követőt számlál világszerte. A szakállas, hosszú hajú Ram Rahim szívesen motorozik és ad rockkoncerteket több tízezernyi rajongó előtt, többnyire csillogó öltönyben. Az elmúlt évben két szuperhősös film főszereplője, forgatókönyvírója és rendezője volt, ezeket heteken át játszották az indiai mozikban.

"Számunkra a guru olyan, mint egy isten. Kiku Sarda viccet csinált belőle, részegnek tettette magát, és nőkkel táncolt" - mondta Ram Rahim egyik híve az India Today televíziónak.

Sarda bocsánatot kért. Mint elmondta, nem tudta, hogy vallási érzelmeket sért.

A szekta szóvivője azonban úgy vélte, a bocsánatkérés nem elég. "Mindenki követhet el bűntényt, aztán bocsánatot kérhet" - fogalmazott a szóvivő. A guru ugyanakkor később Twitter-oldalán jelezte, megbocsát a komikusnak.

Ram Rahim Szingh ellen két éve nyomozás is indult: a vallási vezetőt azzal vádolta a központi nyomozóhatóság, hogy arra kényszerítette mintegy négyszáz követőjét, kövessenek el ásramjában tömeges kasztrációt annak érdekében, hogy "megtapasztalják istent". Emellett nemi erőszakkal és gyilkossággal is vádolják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×