eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kemény Dénes: Ezért sok a szerb játékos a magyar bajnokságban

Az, hogy a női vízilabda egyre jobban felveszi a férfi csapatok jellegét, ritmusát, látványosságát, sokat segít a sportág világszintű népszerűsítésének - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kemény Dénes.

A vízilabda anyagi támogatottsága, illetve annak rendszere országonként eltérő, a magyar csapat például a Magyar Olimpiai Bizottság mellett jelentős forrásokat kap a szponzoraitól is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

"Beszélgettem a szlovák szövetség elnökével, a szlovák vízilabda lényegesen kisebb létszámban érdekelt, a versenyzők száma lényegesen kevesebb, mint Magyarországon, de az állami és olimpiai támogatása a sportági szövetségnek ugyanolyan nagyságú, mint nálunk. Nekik annyival nehezebb a dolguk, hogy ezt az összeget nehezen növelik szponzori szerződésekkel. Vannak szponzori szerződéseik, de nem túl sok, nálunk pedig ez szintén egy jelentős bevételi forrás, hiszen csomó mindent tudunk társasági adópályázatból finanszírozni. Tehát végül is egész más a mi költségvetésünk, mint az övék."

Kemény Dénes hozzátette: Olaszországban például a vízilabda egyesített az úszó szövetséggel, és anyagilag jól áll.

"Az olasz válogatott minden lehetőséget megkap, hogy minél jobban felkészüljenek és van néhány klub, ami szintén jól áll. Például Szerbiában a válogatott fontos, viszont a klubcsapatoknál kevesebb az anyagi háttér, ezért is van sok szerb játékos a magyar bajnokságban."

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint az Egyesült Államokban az egyetemi bajnokság jelenti a hétköznapi vízilabdát, a folyamatos aktivitást, de Brazíliában ez például még hiányzik.

"Természetes, hogy jó válogatottak mindig voltak, mert akár pár száz igazolt játékosból is össze lehet rakni egy olyan tizenhármat, ahol van 4-5 világszintű kiemelkedő játékos, akik Európában, profi csapatokban játszanak."

Az oroszok megtévedtek egy kicsit, amikor Sydneyben ezüst-, Athénban bronzérmet szereztek az olimpián - mondta Kemény Dénes.

"Az egy kicsit elaltatta őket, pedig akkor már legalább 10-12 éve, a hagyományaikhoz képest sokkal gyengébben szerepeltek az utánpótlás világversenyeken. Rendszeresen nem voltak bent a négyben, de sokszor a legjobb hatban sem. Nem invesztáltak a képzésre, az edzőképzésre és később kezdték ennek megfizetni az árát."

Az, hogy a női vízilabda egyre jobban felveszi a férfi csapatok jellegét, ritmusát, látványosságát, sokat segít a sportág világszintű népszerűsítésének - emelte ki Kemény Dénes.

"Én azt gondolom, hogy a női vízilabda lehet mentőöv azokban az országokban, ahol a férfi vízilabda nem elég népszerű. Ha valami azért népszerű, mert a lányok sikeresebbek, az már önmagában is népszerűsít. El kell ismerni, hogy nemcsak nagyszerűen játszanak, hanem kiegyenlítődött a szerepük és a jelentőségük a megítélésükben."

Kemény Dénes szerint a mai vízilabda két legnagyobb problémája, hogy a szabályokat túlzottan szubjektíven alkalmazzák és a játék jellege a tehetséges játékos kárára segíti az erősebb játékost. Hozzátette: a vízilabda szabályaihoz legközelebb 2017-ben nyúlhat hozzá a nemzetközi szövetség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×