eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Most Hiddink a nagy favorit a Barcelona kispadjára

Meglepő fordulat a Barcelona edzőválasztásában. Miközben Carles Puyol csapatkapitány egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Luis Enrique és Tata Martino egyaránt megfelelő megoldást jelentene, Dagesztánban lemondott az Anzsi Mahacskala vezetőedzői posztjáról Guus Hiddink. Feltehetően azért, hogy a katalánokkal tárgyaljon.

Az Anzsi gyorsan meg is oldotta az utódlást, a nyáron a Manchester United stábjából távozott, három hete már Hiddink segítőjeként dolgozó Rene Meulensteen az új edző. Az angol fogadóirodák azonnal reagáltak a történtekre, az esélyszámok alapján immár a 67. évében járó Hiddink a legesélyesebb jelölt a Barcelona edzői posztjára. Nyilván komoly ok áll a lemondása hátterében, a múlt hónapban meghosszabbította szerződését az Anzsival.

Az Anzsi honlapján Hiddink a következőket mondta: Nem volt könnyű döntés a számomra. Mindig is azt mondtam, addig van feladatom az Anzsinál, ameddig a csapat fejlődni tud, s elérti azt a szintet, amikor már nélkülem is emelkedhet tovább. Eljött ez az idő."
A mahacskalai klub kommentárja kevésbé volt romantikus: "Az FC Anzsi elfogadta a vezetőedző kérését a szerződésbontást illetően. Az egyesület megköszöni Guus Hiddink jelentős munkáját, s további sikereket kíván neki további karrierje során."

A madridi Marca ugyanakkor úgy tudja, Tata Martino lesz a következő három évben a katalánok edzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×