eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Babos Tímea a negyeddöntőben

Babos Tímea csaknem két és fél órás csatában jutott be a negyeddöntőbe szerdán a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán.

A budapesti Római Teniszakadémián zajló verseny legelőkelőbben jegyzett hazai játékosa - aki 115. a világranglistán - a szerb Aleksandra Krunic (148.) után, a nyolcaddöntőben a 7. helyen kiemelt spanyol Maria Teresa Torro-Florral (71.) találkozott. Ez a meccs nem kezdődött olyan simán (4:0), mint Krunic ellen, sőt, bő fél óra alatt a keményen ütő riválisé lett 6:1-gyel. A folytatásban a soproni játékos a legjobbkor, 5:4-es vezetésnél vette el a spanyol adogatását, ezzel kiegyenlített. A mindent eldöntő harmadik felvonásban a 20 éves magyar kétszer is brékhátrányba került, mégis kiharcolta a rövidítést, amelyben végül ő kerekedett felül.

"Az első szettben túl jó volt az ellenfél, a másodikban csak a saját szervámra figyeltem, és szerencsére rontott párat a spanyol, aztán a harmadikban visszajöttem a brékhátrányból, működött a fonák egyenes, nagyon boldog vagyok, hogy a családom előtt továbbjutottam" - mondta a 2 óra 23 perces mérkőzés után, hozzátéve: a győzelemmel szerzett világranglistapontokkal már biztos, hogy főtáblás lesz az augusztus végi US Openen, az év utolsó Grand Slam-tornáján.

A centerpálya következő mérkőzésén a szabadkártyával indult Bukta Ágnes (433.) a harmadikként rangsorolt román Simona Haleppel (30.) csap össze.

Eredmények:
nyolcaddöntő:

Babos Tímea - Torro-Flor (spanyol, 7.) 1:6, 6:4, 7:6 (7-4)
korábban:
Beck (német, 4.)-Hradecka (cseh) 6:3, 6:3
Meusburger (osztrák)-Larsson (svéd, 5.) 3:6, 6:4, 6:4

páros, 1. forduló (a 4 közé jutásért):
Hlavackova, Hradecka (cseh, 1.)-Barzó Lilla, Gálfi Dalma 6:3, 6:1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×