Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mezőnyjátékos védett tizenegyest, megverte a Honvéd a Videotont

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hosszabbításban Kemenes Szabolcs kapus kiállítását követően Ivan Lovric védő hárította Nikolics Nemanja 11-esét, így a Budapest Honvéd nyert az előző idényben ezüstérmes Videoton otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában.

A genti siker, azaz az Európa Liga 3. selejtezőkörében aratott győzelme és továbbjutása után a Videoton FC a bajnokság harmadik fordulójában ismét tartalékosan lépett pályára a százszázalékos Budapest Honvéd ellen. A fehérváriak kezdték aktívabban a találkozót, de a védelem egyetlen megingása elég volt ahhoz, hogy a vendégek vezetést szerezzenek. A félidő derekán paprikás hangulat jellemezte a találkozót: amíg a játékvezető Paulo Sousát utasította rendre, addig a háta mögött a pályán lévő játékosok akaszkodtak össze. Inkább a küzdelem és a rengeteg szabálytalanság dominált a játékrész hátralévő idejében, mintsem a szép játék.

A fordulás sem hozott sok változást. A Videoton birtokolta többet a labdát, azonban támadásaiban nem volt átütőerő. Paulo Sousa háromvédős játékra állt át, támadókkal frissítette csapatát, de ennek eredményét már csak a lelátóról követhette, mert Szabó Zsolt játékvezető reklamálás miatt elküldte a kispadtól. A fehérváriak továbbra is képtelenek voltak gólveszélyes támadás vezetésére, így hiába játszottak fölényben, a szervezetten futballozó Honvéd őrizte előnyét. Még úgy is, hogy a hosszabbításban Kemenes kapus megkapta második sárgája után a piros lapot, és a Videoton büntetőt lőhetett. Nikolics lövését Lovric bravúrral védte, így a Honvéd megérdemelten vitte el a három pontot Székesfehérvárról.

Videoton FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Székesfehérvár, 2500 néző, v.: Szabó Zs.
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Szekeres (Nikolics, 59.), Hector - Mitrovic, Renato Neto - Haraszti (Gyurcsó, 59.), Kovács I., Walter Lee (Oliveira, 71.) - Torghelle
Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Ignjatovic, Baráth - Diarra (Vécsei, 60.), Johnson, Zivanovic, Ivancsics (Faggyas, 72.) - Diaby (Vernes, 67.), Délczeg
Gólszerző: Zivanovic (11.)
Kiállítva: Kemenes (92.)