eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Legyőzte a férfi pólócsapat az amerikaiakat

A címvédő magyar válogatott 11-6-ra legyőzte az amerikai csapatot a londoni olimpia férfi vízilabdatornájának hétfői, ötödik fordulójában.

 A 2008-as olimpiai döntő "visszavágóján" a címvédő magyar együttes szerzett vezetést: miután az amerikaiak elfecsérelték az emberelőnyös helyzetük kínálta esélyt, az "ellenfórt" Hosnyánszky Norbert használta ki (1-0). Utána viszont hosszú percekig tartó gólcsend állt be, miközben az ötezres nézőtérről folyamatosan zúgott a csatakiáltás: "Magyarok! Magyarok!"

A második játékrész elején - cserébe a rendületlen szurkolásért - megszületett a második találat is: előny végén Steinmetz Ádám centerből húzta a hálóba a labdát, majd alig valamivel később Madaras Norbert hálószaggató lökete ért célba (3-0). Az amerikaiak nemigen találtak fogást, s még kevésbé rést a védelmen, az ellenakciót pedig Varga Tamás elemi erejű lövése és gólja zárta le (4-0). A negyed közepén ötmétereshez jutott a rivális, s élt is a lehetőséggel: 12 perc elteltével gólt lőtt. Válaszul újabb pazar figura következett, a befejezést Szivós Márton vállalta magára (5-1). Fórból szépítettek az amerikaiak, örömük azonban csak pillanatokig tartott, mert Biros Péter biztos kézzel értékesítette a magyar büntetőt (6-2).

A nagyszünet után egy újabb háromszoros olimpiai bajnok, Kásás Tamás lőtte be az újabb jogos ötméterest (7-2), a harmadik amerikai találatra pedig rögtön egy Hosnyánszky-villanás következett (8-3). Nem csupán szépen, de eredményesen is játszott Kemény Dénes legénysége. Olyannyira, hogy a harmadik negyed finisében már hattal vezetett: fórból Kiss Gergely, a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes bombázott kíméletlenül a kapuba (9-3). Ötvenkét másodperccel az utolsó szünet előtt kezdett KO-jellegűvé válni az összecsapás: büntetőből a triplázó Hosnyánszky lőtt gólt (10-3).

A befejező nyolc percben emberelőny segített, de csak átmenetileg a tengerentúliakon, mert 10-4-nél Biros csapatkapitányhoz méltó, példamutató lövéssel zúzta szét az amerikaiak maradék hitét is (11-4). Fórból azért csak betaláltak ők is, méghozzá kétszer egymás után (11-6), de ez már nem osztott, nem szorzott.

Joggal zúgott a "Szép volt, fiúk!", két vereség és két győzelem után nyert, méghozzá végre meggyőző játékkal a magyar válogatott, amelynek csoportbeli helyezése a Montenegró - Nagy-Britannia meccs (valószínűsíthetően délszláv sikert hozó) végeredményétől függ.

A válogatott szerdán az olaszokkal vagy a spanyolokkal játszik az elődöntőbe jutásért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×