eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sztárok mozgatják az átigazolási piacot

Egy hét van hátra az átigazolási időszakból, és még több sztárfutballista klubváltására kínálkozik esély. Zlatan Ibrahimovic a Milanba kerülhet, a Barcelona Javier Mascheranót venné meg, a Juventus pedig védőt keres. Összeállításunkban a legérdekesebb átigazolási híreket és pletykákat gyűjtöttük össze.

Szerdán dől el Zlatan Ibrahimovic sorsa. A svéd csatárt a Milan kívánja megszerezni, de a klub csak kölcsönvenné a játékost a Barcelonától, és Marco Borriellót erre az időszakra a katalánokhoz küldené. A spanyol bajnok ugyanakkor végleg megválna a támadótól, és nem kíván rajta sokat bukni. Tavaly 43 millió euróért és Samuel Eto'o játékjogáért igazolta le a Barcelona a svéd játékost az Intertől.

A szerdai találkozón az olaszokat Adriano Galliani ügyvezető, a katalánokat pedig Sandro Rosell elnök képviseli majd. A két csapat este barátságos mérkőzést játszik a Nou Camp Stadionban.

Médiainformációk szerint a Milan már megegyezett Ibrahimoviccsal szerződése részleteiről, így a Barcelona kezében van a döntés. Tervek szerint pénteken mutatják a Milan játékosaként a támadót, ha addig megállapodik a két klub. A milánói egyesület kész eladni Klaas-Jan Huntelaart a Schalkénak, ha megszerzi a svéd játékost.

A Milanhoz kapcsolódó hír, hogy Ignazio Abate, a 24 éves védő a Genoához vagy a Fiorentinához kerülhet, ugyanis Massimo Allegri nem számít a saját nevelésű játékosra. A piros-feketék csereügyletet köthetnek a Juventusszal: Kaha Kaladze Torinóba kerülhet, míg Fabio Grosso Milánóba költözhet. A Milan egy 23 éves uruguayi védővel, Bruno Montelongóval erősített.

Védőt keres a Juve

A Juventus a középpálya megerősítése (Alberto Aquilani és Milos Krasic megszerzése) után védőt igazolhat, a klub kiszemeltje Martin Demichelis, a Bayern Mümchen argentin játékosa. A hátvédre már nem számít Louis van Gaal, így megpróbálják eladni. A Juventus a Sevillával és az Atlético Madriddal csatázhat a védőért.

A torinói egyesület a Liverpoollal is egyezkedne, és David Trezeguet-ért cserébe a görög Szotiriosz Kirjakoszt kéri. Ha egyik üzlet sem jön létre, akkor a Wolfsburg olasz játékosát, Andrea Barzaglit szerződtetheti a zebramezes alakulat.

Az olasz lapok úgy tudják, amennyiben a Sampdoria nem jut be a BL-csoportkörbe, 20 millió euróért eladja csatárát, Giampaolo Pazzinit a Juventusnak.

Mascherano ügye még függőben

Nem zárult még le Javier Mascherano régóta húzódó átigazolási ügye. Az argentin középpályás már jelezte, hogy távozni kíván Liverpoolból, az új menedzser, Roy Hodgson sem tudja maradásra bírni. A futballistát a szakvezető nem is játszatta a hétfő esti, Manchester City elleni rangadón, mert máshol járt az esze, nem figyelt volna a játékra.

A középpályást korábban az Inter hívta, ám Rafael Benítez letett volt játékosa megszerzéséről, így egyedül a Barcelona maradt versenyben. A Liverpool 30 millió euró alatt nem engedi el az argentint, ám a katalán egyesület legutóbbi ajánlata 20 milliót és Alekszander Hleb játékjogát tartalmazta. Várhatóan megegyeznek a klubok, mert a Liverpoolnak sem érdeke, hogy egy kedvetlen játékost marasztaljon.

Nem kap csatárt Mourinho

A másik spanyol sztárcsapat, a Real Madrid befejezte a költekezést a nyárra. José Mourinho az eredetileg kiszemelt futballisták közül senkit sem tudott megszerezni, de így sem panaszkodhat, hiszen Angel di Maríával, Sami Khedirával és Mesut Özillel erősítette meg csapatát.

A portugál sztáredző még egy csatárt szívesen látott volna, de elismerte, nincs esély sem Didier Drogba, sem Emmanuel Adebayor megszerzésére. Mourinho szerint bajban lesznek, ha Gonzalo Higuaín és Karim Benzema is megsérül, ám Jorge Valdano sportigazgató erre csak annyit mondott, vesse be Cristiano Ronaldót vagy Özilt támadóként.

A Real trénere most azt mérlegeli, hogy kit adjon el, ugyanis 25-ösre kívánja szűkíteni keretét. Nem ragaszkodik Rafael van der Vaarthoz, akit a Bayern München fogadna tárt karokkal, de távozhat Royston Drenthe vagy Mahamadou Diarra is, utóbbi játékost a Fenerbahce és a Galatasaray is vinné.

Kapust venne Wenger

Angliában már nem várható sok mozgás. A Chelsea a jelek szerint letett a brazil Neymar megszerzéséről, és a klubbal hírbe hozott Sergio Ramos megvételére sincs komoly esély.

Az Arsenal a francia védő, Sebastien Squillaci megvétele után még várhatóan egy kapust igazol, a jelöltek között van Shay Given és Mark Schwarzer.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×