eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Érvényben maradnak az úszóvilágcsúcsok

Érvényben maradnak azok az úszóvilágcsúcsok, amelyeket az elmúlt két évben az úgynevezett szuperdresszekben értek el a versenyzők. Erről bangkoki ülésén ellenszavazat nélkül döntött a nemzetközi sportági szövetség vezető testülete.

A kérdés azt követően vált fontossá, hogy a Büro a FINA közgyűlésének döntése nyomán még a tavaly nyári, római világbajnokság idején úgy határozott: ez év január elsejétől megtiltja a szuperdresszek használatát. Többen úgy vélték, hogy az elmúlt két esztendő világrekorddömpingje során elért csúcseredményeket annullálni kell, netán két csúcslistát kell számon tartani, azon az alapon, hogy a jelenleg érvényben lévő legjobb időeredményeket szinte lehetetlenség túlszárnyalni a mostantól használandó, textilből készült, nem az egész testet borító úszóruhákban.

Az érvek és ellenérvek csatájában végül is az az álláspont győzött, hogy a rekordok legális körülmények között, mindenki számára egyenlő feltételek mellett születtek meg, azaz a csúcsok felállítóival szemben lenne inkorrekt lépés, ha eredményeiket egy tollvonással eltörölnék.

Így aztán érvényben marad a jelenlegi világcsúcslista, már csak azért is, mert - a FINA megítélése szerint - az úszósport fejlődése egyébként is töretlen, azaz a lehetőség adott, hogy továbbra is megdőljenek a rekordok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×