eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szenzációs magyar siker a US Openen

Az argentin Juan Martin Del Potro és a világelső svájci Roger Federer vívja a férfi egyes döntőjét az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az egynapos csúszásban lévő tornán szenzációs magyar siker született a junior férfi párosok versenyében.

A belga Kim Clijsters nyerte a női egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a fináléban két szettben legyőzte a dán Caroline Wozniackit. A belga lány az első játszmát 7-5-re, a másodikat 6-3-ra nyerte.

Szintén a nők versenyéhez kapcsolódik a hír, hogy 10 ezer dolláros pénzbírsággal sújtották a teniszbajnokság szervezői Serena Williamst, mert az amerikai sportoló a női egyes elődöntőjében magából kikelve üvöltözött a vonalbíróval.Ez a legmagasabb pénzbüntetés, amelyet Grand Slam tornán sportszerűtlen viselkedésért kiszabhatnak. Az amerikai teniszezőnek további ötszáz dolláros bírságot kell megfizetnie, amiért üvöltözés közben rázta, később pedig ledobta az ütőjét. Ez egyébként aligha okozhat nehézséget neki, hiszen az elődöntőbe jutásért 350 ezer dolláros pénzjutalom üti a markát.

A kényszerű szünetek miatt a férfiak versenye még csak az elődöntőkön van túl. Az argentin Juan Martin Del Potro meglepően könnyedén győzte le a spanyol Rafael Nadalt.

A magyar idő szerint vasárnapi esti mérkőzés nagyon egyoldalú volt: a korábbi világelső Nadal összesen hat játékot tudott nyerni hatodik helyen kiemelt riválisa ellen. Del Potro, aki élete első Grand Slam-döntőjét vívhatja majd, 33 nyerőt ütött az összecsapáson, melyet 2:20 óra alatt nyert meg 6-2, 6-2, 6-2-re.

A második elődöntőben éjszak a világelső svájci Roger Federer a szerb Novak Djokoviccsal csapott össze. Az idén már két GS-tornán diadalmaskodó svájci teniszező az első játszmát rövidítésben nyerte 7-6-ra, a második és harmadik játszmát pedig 7-5-re, így sorozatban 6. győzelmére készülhet az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Roger Federer karrierje 21. Grand Slam döntőjére készül és a 16. megnyerésére.

A junior férfi párosok versenyében Fucsovics Márton a tajvani Cseng Peng Hszie oldalán megnyerte a versenyt. Fucsovicsék a fináléban a francia Julien Obry, Adrien Puget francia kettőssel csaptak össze. A magyar, tajvani duó az első játszmát rövidítésben megnyerte, a másodikban azonban 7:5-re kikapott, így a szuper tiebreak, döntő rövidítés következett. Ebben Fucsovicsék simán, 10-1-re győztek, s így 1:27 óra alatt nyerték meg a bajnoki címről döntő mérkőzést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×