eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Immár biztos: Messi és Riquelme Budapesten nem varázsol

Nem rendezik meg a Magyarország-Argentína barátságos mérkőzést, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség számára elfogadhatatlanok a dél-amerikaiak által felajánlott új időpontok - derül ki az MLSZ közleményéből.

"Nyilvánvalóvá vált, hogy a New Line Events nevű, az MLSZ-től teljesen független cég által megrendezni tervezett találkozóra az eredeti időpontban nem kerül sor" - áll a közleményben.

"Függetlenül attól, hogy a mérkőzés előkészítésével kapcsolatos valamennyi teendő a szervezők felelőssége volt, az MLSZ-t a történtek miatt súlyos erkölcsi és anyagi kár érte annak következtében, hogy az argentin szövetség egyértelműen két mérkőzésre ígérkezett el, egyazon napra" - teszik hozzá.

A közlemény szerint egy bocsánatkérő levélben az argentin szövetség részéről csütörtökön javaslat érkezett az MLSZ-be, hogy válogatottjuk vendégszereplésére más időpontban (elképzeléseik szerint május 28-án vagy június 22-én) legyen, de ezek a dátumok részben a közvetlen szomszédságunkban zajló Európa-bajnokság, részben szakmai megfontolásokat figyelembe véve elfogadhatatlanok.

"Az MLSZ őszintén sajnálja, hogy rajta kívül álló okokból a szurkolókat megfosztották egy világszínvonalúnak ígérkező sportélménytől, s várja mind az argentin szövetség, mind a szervezők további hivatalos tájékoztatását" - áll a közleményben.

Az argentin szövetség (AFA) kedden jelentette be, hogy a világranglistán éllovas válogatott június 4-én Mexikóval játszik felkészülési mérkőzést San Diegóban, pedig ugyanerre a napra volt lekötve a magyarok elleni találkozó. A meccs, amelyre már a jegyárusítás is elkezdődött, eddig mintegy 2500 belépőt vásárolhattak meg a szurkolók.

Arról, hogy miként lehet visszaváltani a jegyeket, a szervező New Line Events cég adhat felvilágosítást, amelynek ügyvezetője Erdős László, jelenleg Argentínában tárgyal.

Az AFA szerda esti közleményében elnézést kért a kialakult helyzet miatt és új időpontot javasol, melyen a dél-amerikai együttes a legerősebb összeállításában lép pályára, az AFA név szerint megemlíti Messit, Tevezt és Riquelmét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×