eur:
388.64
usd:
360.92
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rieb: "Jövőre már biztos, hogy nem az Üllői úton játszik a Fradi"

A Kevin McCabe által vezetett brit konzorcium nyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot - jelentette be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. A döntéssel a Ferencváros minden gondja megoldódhat - mondta az InfoRádiónak az FTC elnöke. Rieb György beszélt arról is, hogy az új stadion építése már jövőre elkezdődhet, és 100 százalékig biztos abban, hogy a csapat visszajut az NB I-be.

Hogyan élte meg az elmúlt napokat?

Kilenc hónapja vagyok elnök, ez volt a negyedik pályázat. Úgy látszik ki kellett várni: három a magyar igazság, egy a ráadás. Megérte, mert bár az kilenc hónap hosszú vajúdás és nehéz szülés volt, de nagyon szép gyermek született. A Fradi életében egy teljesen új fejezet indul. Február 13-a piros betűvel kerül be a Fradi naptárába. Nagyon bizakodóak vagyunk, hiszen olyan tulajdonos kerül a klubhoz, aki méltó módon viszi tovább a hagyományokat és sikeres futballt szervez. Ráadásul a Ferencvárosi Torna Clubnak is lesz részesedése a labdarúgóklubban. Õszintén szólva aggódtam, mert sok mindent láttunk már, de amikor kihirdették az eredményt, tapsoltunk. Nagyon örülök, mert egyöntetű volt a döntés. Külön köszönet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt.-nek az elmúlt négy hétben nyújtott segítségért, hiszen nagyon gyorsan kiírtak egy meghívásos tendert. Ez példaértékű volt a részükről. A döntés nem csak a Fradinak, hanem talán az egész magyar labdarúgásnak erőteljesebb növekedési irányt ad.

Az eredmény kihirdetése után Ön azt mondta, hogy az érdemi munka már a héten elkezdődik. Melyek lesznek az első teendők?

Kevin McCabe Budapesten járt hétfőn. Hosszasan tárgyaltam vele, a sportszakmai jövőképről és a labdarúgásról beszéltünk. Ennek értelmében indul el az együttműködés. Van már egy angol játékosunk, jövő héten érkezik még négy labdarúgó, hiszen február 20-án lejár az átigazolás. Megjegyezném, hogy a Fradi jelenlegi játékosállománya is NB I-es szintű, tehát csak még erősebbek leszünk. Nagyon gyorsan megérkezik majd egy angol menedzser, aki nem az edzőt váltja, hanem felügyeli a munkát és sportszakmai segítséget nyújt. Három szerződést kell velük aláírnunk, az egyik a haszonbérlet megváltásáról, a másik a részvények megvásárlásáról, a harmadik pedig az FTC sportolóinak 25 évre szóló stadionhasználati lehetőségéről szól. A jogászok ezeket elkezdik előkészíteni és legkésőbb március közepéig pont kerül minden szerződés végére. Ha az állammal is aláírják a kontraktust, felszabadul a letétbe tett pénz, így szerintem március végén, április elején kiegyenlítjük a szállítói tartozásokat. A fennmaradó pénzt gondosan, elővigyázatosan és okosan befektetjük, aminek az éves hozamát a klub élvezi majd.

Mikor épülhet új stadion?

Az új stadion engedélyeztetése a kerületi polgármester és a főépítész szerint 8-10 hónapot vesz igénybe. Ebben az évben a Fradi még az Üllői úton játszik, jövőre már biztos, hogy nem, hiszen elindul a bontás. A pályázat győztesének képviselője a vagyonigazgatósági tanács ülésén bejelentette, hogy új stadiont épít. Az új stadiont nagy valószínűséggel befordítják a Gyáli út és az Üllői út közé, azaz a mai stadionhoz képest 90 fokkal elforgatják. A stadion 75 százalékban fedett lesz. Az építkezés vélhetően 2010 végére, 2011 tavaszára fejeződik be. Addig a Ferencváros valószínűleg a Puskás stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Egyébként a jelenlegi stadion építése idején, 1972-ig ott játszottunk, bajnokságokat nyertünk. Erre a kis időre visszamegyünk oda, hogy utána elfoglalhassuk az új stadionunkat.

A jelenleg Várszegi Gábor tulajdonában lévő marketingjogokat meg tudják szerezni?

Ez egy nagyon érdekes kérdés. Szerintem igen, hiszen Várszegi úr is és Kevin McCabe is kiváló üzletember. Még novemberben leültem Várszegi úrral beszélgetni, nem konkrét árról, csak a lehetőségről. Nyitott minden együttműködésre, tehát innen a két kiváló üzletembernek kell asztalhoz ülni és megegyezni. Az az érzésem, hogy meg is fognak egyezni.

A csapattal kapcsolatban korábban többször kijelentette: 100 százalékig biztos abban, hogy feljut az NB I-be. Tavaly is ezt mondták a Ferencvárosról, mégis az NB II-ben maradt.

Tavaly más helyzet volt, több sebből véreztünk. Az év végén lejátszott utolsó öt mérkőzésen nagyot javult a játék, télen megerősödtünk, nem csak az angol Shaw-val, hanem visszaigazolt régi és fiatal magyar labdarúgókkal is. Nagyon erős a csapatunk, és a téli felkészülés is azt mutatják, hogy nagyon erős és sikeres Fradi lesz. Ha ehhez a jövő héten még négy angol érkezik Sheffieldből, akkor erős játékosállományunk lesz. Én egyet kértem Lipcsei Péter csapatkapitánytól a döntést követően: mi rendezzük a Fradi sorsát, nektek pedig úgy kell játszani, hogy telt házas meccsek legyenek.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×