eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Eladták a Fradit

A Kevin McCabe által vezetett brit konzorcium nyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. döntése alapján a britek a meglévő stadiont két éven belül 1,2 milliárd forint értékben felújítják, 800 millió forintért megvásárolják az FTC Zrt. részvényeit.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (MNV) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.

A zártkörű pályázatra három ajánlatot érkezett be, de a három közül kettő - a Neuchatel Financial Limited és az ECHO-Building Ingatlanhasznosító Kft. ajánlatai - a pályázati kiírásnak sem formai, sem tartalmi szempontból nem felelt meg.

Az Esplanade Kft. vételár-ajánlata a megadott területre bruttó 3.035.304.000 forint, ami 283.984.000 forinttal, azaz 10,3 százalékkal magasabb, mint a korábban tett ajánlata.

Az Esplanade Kft. ajánlatában vállalta, hogy a meglévő stadiont 2 éven belül legalább 1,2 milliárd forint + áfa értékben felújítja, úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak.

A cég emellett vállalta, hogy az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forint értékben megvásárolja, engedményezve a vételárat az FTC Labdarúgó Zrt. köztartozásai és más állami szereplőkkel, hitelintézetekkel szemben fennálló tartozásai jogosultjaira. Az Esplanade Kft. az FTC létesítményhasználati jogát 1,5 milliárd forint + áfa értékben megváltja, engedményezve a vételárat az FTC Labdarúgó Zrt. köztartozásai és más állami szereplőkkel, hitelintézetekkel szemben fennálló tartozásai jogosultjaira.

A társaság vállalja, hogy az FTC számára 25 éves határozott időtartamra biztosítja a stadion használatát, amely használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegy-árbevételének 25 százaléka.

A határozatot követően az FTC feladata lefolytatni az Esplanade Kft-vel a tárgyalásokat a stadion felújítását, a részvénycsomag, valamint a létesítményhasználati jog adás-vételét illetően - áll az MNV közleményében.

Az MNV Zrt. haladéktalanul megkezdi az Esplanade Kft-vel az ingatlan adás-vételi szerződésének előkészítését.

A szerződés aláírása az FTC és Esplanade között megkötendő három szerződés aláírását követően lesz.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács ülésén tanácskozási joggal részt vettek az FTC képviselői, és kifejezték teljes egyetértésüket a döntéssel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×