eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szalay a Dakar-raliról: "A következmények beláthatatlanok"

Nagy veszteségekkel számolhatnak a Dakar-rali szervezői a januárra tervezett sivatagi verseny lemondása miatt; a versenyzők közül többen sírva fakadtak - mondta az InfoRádiónak a Szalay Dakar Team vezetője.

Szalay Balázs úgy fogalmazott: letaglózta a hír, és nagyon csalódott, hiszen odalett az egész éves munkájuk.

Elképzelni sem tudom, mi lesz ezek után a Dakar jövője; a következmények beláthatatlanok, rengeteg per várhat a szervezőkre. A bejelentés után több versenyző sírt, ami nem csoda, hiszen vannak olyanok, akik az összes spórolt pénzüket a felkészülésre fordították - tette hozzá a csapatvezető.

Másrészt be kell látni, hogy ha a szervezők vállalták azt a hatalmas veszteséget, amit a verseny lefújása jelent, akkor biztos, hogy súlyos veszély leselkedhetett a versenyzőkre - jegyezte meg Szalay Balázs.

A Szalay Dakar Team vezetője szólt arról is, hogy a csapatot több tízmillió forintos kár érte, a jövőjük pedig a szponzorokkal történő egyeztetés után derül ki.

Szalay Balázs hangsúlyozta: a döntés végleges, szombat reggel az egész csapat indul haza, a kamionok "lábon", ők pedig most keresnek szabad repülőjegyet.

A csapatvezető kérdésre válaszolva elmondta: lehet Dakart rendezni mauritániai szakaszok nélkül, de a hirtelen váltásra nem volt mód.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×