eur:
388.5
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kovács Katalin: "Most csak azon jár az eszem, hogy túléljem az edzéseket"

Szoros versenyben Szávay Ágnes mögött a második helyen végzett az Év sportolója szavazáson Kovács Katalin. Az idén az 500 és az 1000 méteres távon is világbajnoki címet szerzett kajakozó az InfoRádiónak elmondta, hogy keményen készül a jövő évre, és reméli, 2008 nyugalmasabb lesz. Hozzátette: jövő tavaszig nem érdemes azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy mikor ülhet ismét egy hajóba Janics Natasával.

Csalódott, hogy nem Ön nyert az Év sportolója szavazáson?

Nem vagyok csalódott. Örülök, hogy idén is itt lehettem a jelöltek között, büszkeséggel tölt el, hogy az eredményeim alapján ismét meghívtak a díjátadóra. Nem ez a vetélkedés a legfontosabb. Sokkal lényegesebb az, hogy a jövő évi versenyek úgy sikerüljenek, ahogy azt szeretném. Ennek szellemében készülök, két hónapja kezdtük el az alapozást, kőkemény munkát végzünk. Már várom a karácsonyt, hogy egy kicsit pihenjek. Örülnék, ha az következő év kezdése nyugalmasabb lenne, mint idén volt.

Lát-e erre esélyt, hiszen még lehetnék feszültségek a háttérben?

Optimista vagyok, és abban bízom, hogy amilyen nyugodt most a felkészülés, olyan nyugodtak lesznek a jövő év eleji versenyek

Mikor van először reális esély arra, hogy párosedzést menjen korábbi társával, Janics Natasával?


Sok idő van még hátra a felkészülésből. Bő két hónapig tart az alapozás, aztán másfél hónapra Kaliforniába megyünk melegvizű edzőtáborba. Ezután, ha hazajöttünk, lehet erről beszélni, és ezen a kérdésen gondolkodni.

Mennyit foglalkozik jelenleg ezzel az üggyel?

Nem ezen jár az eszem. Sokkal inkább azon jár, hogy túléljem az edzéseket. Nagyon kemény a felkészülés, és szeretném a maximumot kihozni magamból.

Nehezebb edzéseket tart Fábiánné Rozsnyói Katalin, mint korábban?


Mindig nehezek voltak az edzések, most sincs ez másként. Kati néni szokta azt mondani, az edzéseken kell meghalni ahhoz, hogy a versenyek könnyűek legyenek. Én is mondogatom ezt magamnak, bár ha hulla fáradt vagyok, nehezen tudom elhinni. Ám az elmúlt éveket nézve, van igazság abban, amit mond az edzőm.

Hogyan telnek az ünnepek?

A családommal leszek. Imádom a karácsonyt, mert ez az az ünnep, amikor az ember lenyugszik, és van ideje a családjával és önmagával foglalkozni a hétköznapi rohanás helyett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×