eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin

Kovács Ágnestől nem vár érmet a szakvezetés a rövidpályás Eb-n

Hét érmet remél a szakvezetés a magyar úszóktól a csütörtöktől vasárnapig tartó, debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon. Kiss László szövetségi kapitány nem vár érmet a labilis idegállapotban lévő Kovács Ágnestől. Ruza József, a magyar szövetség főtitkára az InfoRádiónak elmondta: sportdiplomáciai siker, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetség is ártatlannak minősítette a versenyzőt.

Kósa Lajos, a házigazda Debrecen polgármestere elmondta, hogy gondos gazdaként sikeres rövidpályás Európa-bajnokságon akarnak. Kifejtette: 240 millió forintba kerül a rendezés, míg 62,5 millió forintba a licencdíj, de a városnak így is megéri a viadal, mert reklámértékben jóval többet ér.

A városvezető hozzátette: mamutmezőny érkezik Debrecenbe, ugyanis 39 országból 470 úszó indul, és a kísérőkkel, vendégekkel együtt 760 hivatalos résztvevővel számolhatnak, ami a maga nemében csúcsot jelent.

Hét érmet remélnek a 27 magyar indulótól

A magyar csapat 27 fővel képviselteti magát a kontinensviadalon. Eredetileg 28 fős csapatot terveztek indítani, ám Kerékjártó Tamás betegsége miatt nem utazott haza az Egyesült Államokból. Kiss László szövetségi kapitány szerint ezzel egy éremesély elveszett.

A szakvezető hét magyar éremmel lenne elégedett a rövidpályás Eb-n. Kiss László kiemelte: azt várja, hogy Gyurta Dániel megvédje elsőségét a 200 méteres mellúszásban.

Turi György, a Kőbánya SC edzője szerint Cseh Lászlótól is jó szereplés várható, ám Kovács Ágnes eredményeiben azért nem bízik, mert nagyon rossz a helyzete, és "labilis az idegállapota" az elmúlt bő egy hónap eseményei után.

Kovács Ágnes bőrére megy a játék?


Turi György szólt arról, hogy egy héttel ezelőtt a Magyar Antidopping Csoport munkatársai által elvégzett vizsgálat során kétszer is megszúrták az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónőt a vérvételnél, és összesen hat próbálkozás volt sikertelen.

Az edző aggodalmának adott hangot, hogy az ellenőrök felkészületlenek voltak, és nem megfelelő eszközökkel végezték a vizsgálatot.

Turi György hozzátette: már-már felvetődik benne, hogy Kovács Ágnes bőrére megy a játék. Kiss László szövetségi kapitány sem vár érmet az úszónőtől.

Ruza: Sportdiplomáciai siker


Ruza József, a magyar szövetség főtitkára az InfoRádiónak sportdiplomáciai sikernek minősítette, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetség elfogadja a Magyar Úszó Szövetségt fegyelmi bizottságának döntését, miszerint Kovács Ágnes nem követett el doppingvétséget.

Nem valószínű, hogy a Doppingellenes Világügynökség (WADA) a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fellebbez az ügyben, mert ebben az esetben a Nemzetközi Úszó Szövetség hozzá nem értését kellene bizonyítani - emelte ki.

Ez precedens értékű eset lenne, mert a WADA ritkán megy szembe a nemzetközi szövetségekkel - vélekedett Ruza József.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×