Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gazdagok tovább gazdagodnak - a labdarúgásban is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is Roman Abramovics vezeti az angol FourFourTwo magazinnak a Nagy-Britanniában labdarúgással foglalkozó 100 leggazdagabb emberéről összeállított listáját.

A Chelsea orosz tulajdonosa 10,8 milliárd fonttal toronymagasan vezeti a listát.

A második a Tottenham egyik tulajdonosa, Joe Lewis 2,8 milliárddal, míg a harmadik helyen az Arsenal egyik, tulajdonrészét folyamatosan növelő részvényese, az orosz Aliser Uszmanov áll 2,76 milliárddal.

Az orosz üzletember mögött a Forma-1 ura, egyben a másodosztályú Queens Park Rangers tulajdonosa, Bernie Ecclestone a negyedik 2,5 milliárdos vagyonával.

A Manchester United tulajdonosa, Malcolm Glazer 1,25 milliárd fonttal rendelkezik, de ez csak a hetedik helyre volt elegendő.

A játékosok listájának élén David Beckham áll: a Los Angeles Galaxy középpályása 112 millió fontos vagyonnal büszkélkedhet. Az első tíz helyezett futballista összvagyona 430 millió font, ennek több mint negyede Beckhamé.

A Newcastle csatára, Michael Owen 37 milliós vagyonnal bír, nagyrész jó befektetéseinek is köszönhetően, míg egykori liverpooli csapattársa, Robbie Fowler 30 millió fontot szorgoskodott össze.

A manchesteri sztár, Wayne Rooney 30 millió fontot keresett eddig, Andrij Sevcsenko és Rio Ferdinand pedig 25 milliós vagyonnal büszkélkedhet.

Az idei listát összevetve a korábbiakkal az derül ki, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, és egyre gazdagabb emberek vállalnak szerepet a szigetországi labdarúgásban.

A már említett Ecclestone és Uszmanov mellett a Newcastle új tulajdonosa, Mike Ashley 1,6 milliárdos, az Arsenalnál szerepet vállaló Stanley Kroenke pedig 1,2 milliárdos vagyonnal rendelkezik.