eur:
390.66
usd:
366.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hajnal Tamás a német bajnokság legjobb mezőnyjátékosa!

Öt bajnoki forduló után magyar játékos (holtversenyben) a Bundesliga 1 legjobb mezőnyjátékosa! Hajnal Tamás - saját csapatának kapusa, Markus Miller mögött - Luca Tonival holtversenyben áll.

Hajnal Tamás mindössze nyolc Bundesliga 1-es mérkőzéssel a háta mögött kezdte a mostani szezont, új csapatban. Nem kifejezetten kedvező feltételek ahhoz, hogy valaki a szezon elején kiugróan teljesítsen.

Ám a magyar válogatott középpályás éppen olyan jól futballozik, mint tavaly, a Bundesliga 2-ben - csak éppen a világ legnézettebb bajnokságában, hétről hétre nagy publikum előtt, néhány világsztár ellen.

Az eddigi öt fordulóból négy mérkőzésen játszott. Az elsőn, a Nürnberg ellen az ő két góljával nyert az újonc, 1,5-es osztályzatot kapott, aminél csak egy jobb akad: az egyes.

A második fordulót sérülése miatt kihagyta, majd részese volt a Hannover elleni hazai vereségnek - ott kapta a leggyengébb osztályzatát, 3,5-est. Ám aztán ismét két jó mérkőzés következett: a bajnok VfB Stuttgart legyőzésekor a győztes gól szerzője kettest, a Wolfsburg idegenbeli legyőzésekor az első gól előkészítője 2,5-est kapott.

Hajnal Tamás így a 2,38-as átlagával a Bundesliga 1 legjobb mezőnyjátékosa, az olasz világbajnokkal, Luca Tonival együtt. Három gólt szerzett, két gólpasszt adott.

Ha valaki, még ha csak az ötödik forduló után is, a Bundesliga legjobb mezőnyjátékosa egy világbajnokkal holtversenyben, s mögötte a Bundesliga történetének legdrágább játékosa, a világbajnoki ezüstérmes Franck Ribéry áll - méltán aratja le az elismeréseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×