eur:
389.45
usd:
364.37
bux:
68071.14
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

McLaren-sokk: "100 millió dollár több, mint egy szúnyogcsípés"

A brit lapok és az egykori autóversenyzők is eltúlzottan magasnak tartják azt a 100 millió dolláros büntetést, amit a McLaren Forma-1-es istállónak kell befizetnie a kémügyben hozott ítélet következtében. A Nemzetközi Automobil Szövetség kizárta a csapatot a Forma-1 idei szezonjának konstruktőri pontversenyéből, de pilótái tovább versenyezhetnek, és csatázhatnak az elsőségért.

A drákói ítélet sokkot okozott a McLaren csapatnál. A The Times a csapat vezetőjét, Ron Dennist idézi, aki ezt mondta: "nem fogadom el, hogy büntetést érdemeltünk, és azt, hogy csorbát ejtsenek a csapat hírnevén. Már bizonyítottuk, hogy a kiszivárgott adatokat nem használtuk fel. De a legfontosabb, hogy ott leszünk a hétvégi Belga Nagydíjon és a sorozat többi futamain."

A hajdani brit autóversenyző bajnokot, a 78 éves Sir Stirling Moss-t nyilatkozata szerint megdöbbentette a "rettenetes döntés". Hozzátette: "a büntetés összege hihetetlen". A háromszoros volt világbajnok, a brit Sir Jackie Stewart szintén az összeg nagysága fölött szörnyülködött.

A The Times a párizsi döntéssel kapcsolatban megjegyzi, hogy a McLaren-csapat már amúgy is bajban van két sztárpilótája, Alonso és Hamilton rivalizálása miatt, és a történtek után Alonso esetleg távozik az idei sorozat végeztével. A szponzorok bizalma is megrendülhet, például a Vodafone-é, bár egyelőre nincs jele, hogy visszavonnák támogatásukat.

Mi lesz a pénzzel?

A The Sun bulvárlap motorsport szerkesztőjének Sir Jackie Stewarttal azt mondta: "a McLaren nem szegény cég, de 100 millió dollár sok pénz. És mit csinál az Automobil Szövetség ezzel az összeggel, saját maga használja fel, vagy odaadja jótékony célra?"

A neves brit kommentátor Murray Walker úgy érzi, hogy a McLaren nem akart jogtalan előnyöket szerezni, nem úgy ismeri a csapatot. Véleménye szerint a botrány fokozza majd a közönség érdeklődését a futamok iránt. Tény, hogy a McLaren gazdag, de százmillió dollár több, mint egy szúnyogcsípés - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×