eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem marad a Fradi elnöke Dámosy Zsolt

Új elnöksége van, új elnöke lesz a Ferencvárosnak. Dámosy Zsolt, a hivatalban lévő klubvezető a Sporttelevízióban közölte: nem jelölteti magát a választáson. A tizenkét tagú elnökség hétfőn szavaz az első ember személyéről.

A klubvezető döntését azzal indokolta, hogy az új elnökséggel elnökként nem kíván együtt dolgozni, mert nem tudna eredményes munkát végezni.

Dámosy Zsolt Jakabházy László nevét említette, akiről azt mondta: hosszú ideje kívülről ostorozza a klubot, ezért nem biztos benne, hogy elnökségi tagként megfelelő módon tudja segíteni az egyesületet.

Menekülési utak

A Ferencvárosi Torna Club küldöttközgyűlése tavaly novemberben alapszabály-módosítás mellett döntött. Ennek eredményeként a 12 ezer forintos tagsági díjat kifizető szurkolók is az egyesület rendes tagjává váltak, így igényük szerint szavazhattak is ma.

A közgyűlésre összesen 937 fő regisztráltatta magát előzetesen, végül 291 érvényes regisztrációval rendelkező vett részt a szavazásban.

A voksolás előtt Dámosy Zsolt elnök beszámolót tartott. Ebben kitért arra, hogy őszi megválasztása után három "megmenekülési" utat tartott elképzelhetőnek.

Az elsőről - érkezik egy befektető - hamar kiderült, hogy nem járható. A második - a tagsági rendszer bevezetése, s ezzel bevétel szerzése - jó ötletnek tűnt, de nem hozta meg a kívánt eredményt. A remélttel ellentétben nem sikerült több tízezer tagot gyűjteni.

A harmadik a leginkább járható út, ez az ingatlantenderrel kapcsolatos. Dámosy jelezte, három céggel áll kapcsolatban, mindegyik komoly érdeklődőnek tűnik. Cégneveket nem említett, de azt közölte: az egyiket a részvénytársaság 80 százalékos tulajdonrészének megvásárlása érdekelné, és rendezné az adósságot is. A Nemzeti Sport értesülése szerint ez egy hongkongi cég.Dámosy szerint az első számú jelölt egy magyar cég, amely az FTC-vel együtt indulna el a pályázaton. Ugyancsak a sportnapilap információja szerint ez egy ingatlanfejlesztő cég. Harmadsorban az elnök említett angol érdeklődőket, amelyek a Zrt irányításában vállalnának szerepet. Információk szerint ez a Sheffield Uniteddel való együttműködést jelentene.

Már akkoriban az szivárgott ki, hogy Dámosy további elnöklését nem mindenki fogadná szívesen az elnökségben. A küldöttek a szabályoknak megfelelően az elnökségi tag-jelöltekre szavaztak.

A korábbi elnökség összetétele három helyen tér el az újtól: a régiből maradt Balogh Ákos, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Kassai György, Kruj Iván, Rieb György, Sipos Jenő, Takács Tibor, természetesen Albert Flórián tiszteletbeli elnök, kiesett viszont Boros Bánk Levente, Kévés György és dr. Lányi István. Utóbbi három, korábbi elnökségi tag helyére Jakabházy László, Maglódi Lajos és Sike András került.

Nyilvánosságra jutott, a legtöbb szavazatot Hermány Csaba, Takács Tibor és Sípos Jenő kapta, Dámosy Zsolt a voksok számát tekintve a negyedik helyen zárt. Az elnök - mint mondta - körülbelül erre is számított, ugyanakkor az eredményhirdetés után a klub honlapjának nyilatkozva csalódottságának adott hangot.

"Azért vagyok csalódott, mert nem úgy alakult az elnökség összetétele, ahogyan én azt a leghatékonyabbnak láttam volna. Bekerültek olyan tagok, akik az elmúlt hónapokban nem dolgoztak eleget a Ferencvárosért, kiestek viszont olyanok, akik azért részt vettek a közös munkában."

Később így folytatta: "Bár tagja vagyok az elnökségnek, de egyáltalán nem biztos, hogy a továbbiakban is elnök akarok lenni. Még alszom rá egyet, hogy van-e értelme így elvállalni a feladatot, ha engem kérnek fel, de egyelőre közelebb állok ahhoz, hogy nincs.

A tizenkét tagú elnökség hétfőn választja meg soraiból az új elnököt. A klub honlapjának értesülése szerint közel azonos erők állnak Dámosy Zsolt, illetve a másik pólust képviselő Takács Tibor és Sípos Jenő nevéhez kapcsolható szárny mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×