eur:
390.67
usd:
366.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kerékjártó nem számol Cseh Lászlóék legyőzésével

Cseh László a negyedik, Kerékjártó Tamás pedig az ötödik idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe a melbourne-i világbajnokságon. Kerékjártó Tamás kedden kihagyta a 200 pillangó elődöntőjét azért, hogy rápihenjen fő számára.

Teljes mértékben elégedett?

Maximálisan. Az elődöntőben is megúsztam a legjobb időmet, miután már reggel megjavítottam négy tizeddel a korábbi csúcsomat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült áttörnöm a bűvös kétperces határt.

Bár a legjobb négy versenyző időeredménye még így is számottevően jobb volt, lát-e előrelépési lehetőséget a döntőben?

Phelps, Lochte, Pereira és Cseh Laci valószínűleg egymással küzd majd, bennük még maradhatott tartalék is a mai elődöntő után. A meglepetést nem zárom ki, de reálisan nézve az ötödik hely megtartása lehet a célom.

Megérte-e kihagyni egy nappal ezelőtt a 200 pillangó elődöntőjét?


Egyértelműen jó döntés volt. Az időeredmények alapján bő egy másodperccel kellett volna megjavítanom az egyéni rekordomat a döntőbe kerüléshez. Ez valószínűleg nem sikerült volna, ma pedig minden jó alakult 200 vegyesen.

A korábbi számokban egyetlen magyar sem került be a döntőbe. Mennyit javítottak - Cseh Lászlóval közösen - a magyar küldöttség hangulatán?


Lényegsen. Ez egy nagyon erős világbajnokság. Lacival szobatársak vagyunk, végig erősen összpontosítva készültünk versenyszámainkra. Remélem, hogy ebből a részsikerből a többiek is erőt merítenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×