eur:
388.66
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Magyarok az Európa-válogatottban, Eto'o ellen

Hétfő délután, illetve csütörtök délelőtt két fiatal magyar futballista, Németh Krisztián és Dudás Ádám Európa legjobb 18 éves labdarúgói között játszik a kontinensválogatottban. A jelöltek közül az MTK csatáránál csak egy játékostársnak, a francia Armand Traorénak van jelentősebb felnőttkarrierje: játszott az Arsenalban, a vasárnapi Ligakupa-döntőben.

Az új rendszerű Meridian-kupáért Európa és Afrika korosztályos válogatottja játszik Barcelonában. Az európai keretet összeállító spanyol edzői kar - élén Inaki Sáez-szel, a világ egyik legeredményesebb ifiedzőjével, a spanyol A válogatott korábbi szövetségi kapitányával - elsősorban a tavalyi, luxemburgi U17-es Európa-bajnoki döntőben szerepelt játékosokból válogatott.

Az Eb-n kiugróan tehetségesnek ítélt hat játékosból öt, így az orosz kapus Pomazan, a német, állítólag stílusában Bastian Schweinsteigerre emlékeztető Marko Marin, a spanyol-német, a VfB Stuttgartot erősítő Manuel Fischer, a spanyol Aarón Nigúez, s nem utolsósorban Németh Krisztán meghívást kapott a két találkozóra.

A húszfős keretbe egyébként 12 ország küldhetett játékost, a legtöbbet, hármat a spanyolok és a németek, míg kettőt a szerbek, az oroszok, a csehek és a magyarok. Érdekes ugyanakkor, hogy angol játékos nincs - nem kapott meghívót például Theo Walcott sem.

Mindazonáltal a belgrádi Partizan mellett egyedül az utánpótlás-neveléséről messze földön híres Arsenal ad két játékost is a keretbe: a lengyel Wojciech Szeczny-t és a francia Armand Traorét.

Utóbbin kívül a legnagyobb jövőt az európai szakemberek az apai ágon szerb, anyai ágon katalán Bojan Krkic-nek jósolják. A még csak 16,5 éves fiú az FC Barcelona reménysége, az elmúlt hét évben több mint 500 gólt szerzett a korosztályos mérkőzéseken, ebből ötöt a tavalyi U17-es Eb-n, ahol annak ellenére társgólkirály lett, hogy egyetlen mérkőzésén sem játszott az első félidőben.

Az Eurosport által közvetített találkozókon az ellenfél Afrika válogatottja lesz, amelyben öt európai légiós is helyet kapott. Köztük van Etienne Emmanuel Eto'o, a Barcelona kameruni világsztárjának öccse.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×