eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Történelmi győzelem a Bajnokok Ligájában

A Bajnokok Ligája csoportkörében a harmadik fordulót játszották az E-H csoportok csapatai. Nagy meglepetés nem született, a Lyon és a Manchester United százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportmérkőzések első felét. Az orosz CSZKA Moszkva történelmi győzelmet aratott az angol Arsenal felett.

Kelet behódolt

Az E csoportban, a két kelet-európai színhelyen már szűk negyven perc alatt eldőlt a találkozók sorsa. A Real Madrid Sergio Ramos és Raúl góljával kétgólos előnyt szerzett Bukarestben, s ugyancsak két gólt szereztek a Lyon légiósai, Juninho és Källström Kijevben. Aztán ugyanúgy folytatódott a második félidő: Kijevben Malouda, Bukarestben Robinho növelte csapata előnyét. Badea ugyan szépített a Madrid ellen, de ez már nem sokat számított. Főleg azt követően, hogy Ruud van Nistelrooy varázslatos gólt szerzett kevéssel lecserélése előtt. A spanyolokhoz a második félidő közepén beállt a 100. BL-mérkőzését játszó David Beckham, majd Ronaldo is. Ha a két mostani győztes november elsején otthon is nyerni tud mostani ellenfelével szemben, az utolsó két fordulótól függetlenül már továbbjutott.

 

Megléptek a britek

Az F csoportban a Celtic és a Benfica nem bírt egymással az első félidőben. A másodikban a Celtic Miller két, s Pearson egy góljával nyert. Az Old Traffordon a Manchester United az első félidő nagy részében nyomás alatt tartotta a Köbenhavn kapuját, majd a 39. percben Paul Scoles húsz méterről bevágta pályafutása 20. BL-gólját. A második félidő elején John O'Shea egy szöglet után, közelről szerzett találata el is döntötte a mérkőzést, Richardson - nagy kapushibából elért - gólja még tovább javította a gólkülönbséget.

{{keretes_cim}}

Eredmények:
Celtic-Benfica 3-0 (0-0), Manchester United-Köbenhavn 3-0 (1-0).
A csoport állása:
1. Manchester United 9 pont


A CSZKA történelmi győzelme

A G csoportban a CSZKA Moszkva - magyar idő szerint - már késő délután történelmi győzelmet aratott a legutóbbi sorozat döntőse, az Arsenal ellen. Az orosz katonacsapat először nyert angol klub ellen nemzetközi kupamérkőzésen. A döntő gólt a CSZKA brazil csillaga, Daniel Carvalho lőtte, szabadrúgásból. A másik találkozón tovább folytatódott a Hamburg vesszőfutása: a német gárda ezúttal az FC Portótól kapott ki. A portugálok két argentin, Lisandro Lopez és Lucho González (tizenegyesből elért) góljával jutottak már az első 45 percben megnyugtató előnyhöz. Hélder Postiga, majd Lisandro Lopez a második játékrészben lemásolta a "sárkányok" első félidei góltermelését. Trochowski szépítőgóljának még a németek sem tudtak nagyon örülni.

Eredmények:
CSZKA Moszkva-Arsenal 1-0 (1-0), Porto-Hamburg 4-1 (2-0).
A csoport állása:


Két magyar is játszott

A H csoportban a francia bajnokságban rapszodikusan szereplő Lille az első félidőben nem találta az AEK védekezésének ellenszerét. Tőzsér Dániel 57 percet játszott a görögöknél, lecserélése után a franciák megszerezték a vezetést Robail révén. Néhány perccel később Ivics kiegyenlített, de Gygaxnak volt még erre válasza. Makoun pedig az utolsó percben fölényessé tette a franciák győzelmét. Brüsszelben a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht az 58. percig bírta a Milan ellen gól nélkül, akkor a Bonera kiállítása miatt már tíz perce tíz emberrel játszó lombard csapat Kaka révén győztes gólt szerzett.

{{keretes_cim}}

Eredmények:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×