eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Káosz Belgrádban a magyarok legyőzése után

Több százezren ünnepelték Szerbiában a vízilabda-válogatott magyarok elleni győzelmét, amely az ország első Európa-bajnoki címe vízilabdában.

A magyar vízilabda-válogatott 9-8-as legyőzése után először lett Európa-bajnok Szerbia válogatottja.

A látszólagos ellentmondás oka, hogy a korábbi sikereket még Jugoszlávia, illetve Szerbia-Montenegró érte el.

A győzelem után először játszották a vízilabda-válogatott tiszteletére a régi királyi himnuszt, amely most Szerbia hivatalos himnusza.

Egész Szerbiában és különösen Belgrádban óriási volt a lelkesedés a győzelem után, emberek százezrei tódultak az utcára, és kora reggelig ünnepeltek.

Belgrádban a több százezer ember közlekedési káoszt okozott, a legforgalmasabb Száva-hídon órákra leállt a közlekedés. Az ünneplés - szokás szerint - igen hangos volt, az alkalmi tűzijátékok és az autódudák tülkölése mellett lövéseket is bőven lehetett hallani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×