eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Gól a szilveszteri összefoglalóba

A szezon eddigi legfurcsább góljával döntötte el végleg a liverpooli rangadót az Everton az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. A Manchester United továbbra is hibátlan, az Arsenal viszont mindössze két pontot szerzett eddig.

Szilveszteri kabaréba illő mozdulatok előzték meg az Everton utolsó gólját a Liverpool elleni városi rangadó hajrájában.

José Reyna az égbe öklözött egy kapujára tartó labdát, amelyet másodszor felugorva meg is kaparintott, csakhogy érezte, hogy azzal együtt a gólvonalon túl kötne ki, ezért elengedte a labdát, amelyet végül a berobbanó Andrew Johnson fejelt a hálóba.

A nyáron igazolt csatár egyébként második góljával szerezte a meccsen, amelyen az első félidő közepén még az ausztrál válogatott Tim Cahill szerzett vezetést.

Az esélyesebbnek tartott Liverpool 3-0-ás veresége után mindössze négy ponttal várhatja az ötödik fordulót, igaz, Bajnokok Ligája-selejtezője miatt egy meccsel kevesebbet játszott.

Csak szenved az Arsenal

Még kínosabb a helyzete az Arsenalnak, amely három meccse után továbbra is nyeretlen, és két ponttal a tabella 17. helyén áll.

Úgy tűnik, Thierry Henryék egyelőre nem igazán érzik magukat otthon új stadionjukban, az Ashburton Grove-on. Az előző szezonban még 7-0-ra kiütött Middlesbrough ellen csak emberelőnyben, tizenegyesből tudott egyenlíteni a londoni gárda.

A Manchester United gyengébb játékkal is nyert

Az 1-1-re végződött meccs után Arsene Wenger vezetőedző tagadta, hogy különösebb feszültségek lennének csapatában, de az Arsenalt máris 10 ponttal előzi meg az éllovas Manchester United, amely egy igen potyaízű góllal verte 1-0-ra az előző idény ötödik helyezettjét, a vendég Tottenhamet.

A meccs kilencedik percében Cristano Ronaldo beívelése után Paul Robinson kapus Ryan Giggs elé ütötte a labdát, amelyet a walesi középpályásnak pedig csak a kapuba kellett fejelnie.

A manchesteriek százszázalékos mérleggel várják a folytatást, de Gary Neville csapatkapitány a BBC-nek adott interjújában figyelmeztetett, hogy még túl korai lenne a Premier League megnyeréséről beszélni.

Nem került nagyobb hátrányba a Chelsea

A fő rivális, a címvédő Chelsea a vártnál ugyan nehezebben, de 2-1-re nyert a Charlton ellen. A meccs után José Mourinho vezetőedző is elismerte, hogy a vendégek nyomás alatt tartották fáradtan futballozó csapatát, így az eredménnyel elégedett lehetett.

A Chelsea-t a Manchester United mellett a kapott gól nélkül a második helyen álló Portsmouth és az idényt remekül kezdő Everton is megelőzi. Az utóbbi két gárda tíz pontot gyűjtött eddig, míg a Chelsea kilenc ponttal a negyedik a Premier League tabelláján.

A negyedik forduló záró meccsén, hétfő este a Máté Pétert is foglalkoztató Reading a Manchester City csapatát fogadja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×