Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ináncsy: \"attól tartanak, hogy az én nevemhez kötődik a siker\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A lehetséges szlovák befektetőkkel folytatott tárgyalás végéig mindenképpen marad az FTC élén Ináncsy Miklós elnök. A sportvezető erről közleményben tájékoztatott. Ináncsy Miklóst pénteken a Ferencváros elnöksége (két tag kivételével) szólította fel a távozásra, mondván: ellenkező esetben visszahívják.

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteken levélben lemondásra szólította fel Ináncsy Miklóst, az egyesület elnökét. A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, amennyiben nem távozik önként.

Ináncsy Miklós válaszközleményében emlékeztet, hogy az elnökség két hete ellenszavazat nélkül megerősítette tisztségében, illetve péntek délelőtt is több elnökségi tag bizalmáról biztosította őt.

Az FTC elnöke szerint a bizalmatlansági kezdeményezés időzítése "bizonyára nem véletlen. Erre ugyanis éppen akkor került sor, amikor a szlovák befektetővel való tárgyalások közvetlenül az aláírás előtti szakaszig jutottak el. Ez a fölszólítás azok érdekeit szolgálja, akik nem érdekeltek a Fradi ügyének rendezésében. Valószínűleg attól tarthatnak, hogy az eredményes befektetői tárgyalások révén az én nevemhez kötődik a siker, ami az FTC megmentését jelenti".

Ináncsy Miklós szerint azok, akik most lemondását szorgalmazzák "még az egyesület létérdekeit is képesek alárendelni saját személyes ambícióiknak". Az elnök úgy véli, hogy a Ferencváros elsőszámú érdeke a klub azonnali pénzhez juttatása, ezért "úgy döntöttem, hogy felelősséggel vállalt feladatomat addig folytatom, amíg ezek a tárgyalások be nem fejeződnek".