Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Schumacher bizakodik, Alonso nehéz helyzetben - képgaléria!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Michael Schumacher elégedetten nyilatkozott a pénteki szabadedzések után, és így volt ezzel a címvédő Fernando Alonso is - mielőtt megbüntették volna. Fegyelmezetlensége nem csak a Hungaroringen hozta nehéz helyzetbe a spanyol pilótát, hibájának az egész világbajnokság szempontjából nagy jelentősége lehet.

A pénteki tréning után Michael Schumacher elmondta: nagyon elégedett az eddig tapasztaltakkal, és nem zavarja, hogy Alonso gyorsabb volt nála, mivel több beállítást is kipróbáltak, így a szokásosnál több időt töltött kint a pályán.

A hétszeres világbajnok kitért arra is: három futammal ezelőtt nem gondolta volna, hogy ennyire szoros lesz a világbajnoki pontverseny.

"Külön élvezem, hogy most nem én állok az élen, ezért nem nekem kell cipelni az esélyesség terhét. Biztos vagyok benne, hogy Alonso előbb vagy utóbb kilábal a hullámvölgyből, addig kell minél több versenyt nyernem, amíg nem talál újra magára" - tette hozzá a német versenyző.

Michael Schumacher a jövőjét firtató kérdésre annyit válaszolt, hogy döntését nem befolyásolja a világbajnokság végeredménye, döntését a szeptember tizedikei monzai futamon ismerteti.

Alonso is elégedett - volt

Fernando Alonso is elégedett volt önmaga és csapata pénteki teljesítményével, ám még azelőtt nyilatkozott, hogy a Nemzetközi Autómobil Szövetség megbüntette veszélyes manőveréért.

A három éve pályafutása első nagydíját a Hungaroringen megnyerő Alonso kijelentette: az autó egyre jobb és sokkal elégedettebb, mint a Német Nagydíjon.

Az Alonsóra kirótt büntetés azt jelenti, hogy a szombati időmérő edzésen annak valamennyi szakaszában, a versenyző legjobb eredményéhez két-két másodpercet hozzáadnak - már ahol a spanyol szerepel. Nem kizárt ugyanis, hogy Alonso a legjobb tíz közé sem jut be a büntetés miatt.

Bekavarhat Raikkönen?

A címvédő előnye jelenleg 11 pont Michael Schumacher előtt, aki győzelme esetén pályafutása 90. futamgyőzelmének örülhetne. A német pilóta eddig négyszer nyert a Hungaroringen.

A Ferrari sztárja tavaly az élről indult, és másodikként ért célba. Alonso 2005-ben csak a 11. helyen végzett. Az egy évvel ezelőtti győztes, a finn Kimi Raikkönen most sem esélytelen.