eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Schumacher bizakodik, Alonso nehéz helyzetben - képgaléria!

Michael Schumacher elégedetten nyilatkozott a pénteki szabadedzések után, és így volt ezzel a címvédő Fernando Alonso is - mielőtt megbüntették volna. Fegyelmezetlensége nem csak a Hungaroringen hozta nehéz helyzetbe a spanyol pilótát, hibájának az egész világbajnokság szempontjából nagy jelentősége lehet.

A pénteki tréning után Michael Schumacher elmondta: nagyon elégedett az eddig tapasztaltakkal, és nem zavarja, hogy Alonso gyorsabb volt nála, mivel több beállítást is kipróbáltak, így a szokásosnál több időt töltött kint a pályán.

A hétszeres világbajnok kitért arra is: három futammal ezelőtt nem gondolta volna, hogy ennyire szoros lesz a világbajnoki pontverseny.

"Külön élvezem, hogy most nem én állok az élen, ezért nem nekem kell cipelni az esélyesség terhét. Biztos vagyok benne, hogy Alonso előbb vagy utóbb kilábal a hullámvölgyből, addig kell minél több versenyt nyernem, amíg nem talál újra magára" - tette hozzá a német versenyző.

Michael Schumacher a jövőjét firtató kérdésre annyit válaszolt, hogy döntését nem befolyásolja a világbajnokság végeredménye, döntését a szeptember tizedikei monzai futamon ismerteti.

Alonso is elégedett - volt

Fernando Alonso is elégedett volt önmaga és csapata pénteki teljesítményével, ám még azelőtt nyilatkozott, hogy a Nemzetközi Autómobil Szövetség megbüntette veszélyes manőveréért.

A három éve pályafutása első nagydíját a Hungaroringen megnyerő Alonso kijelentette: az autó egyre jobb és sokkal elégedettebb, mint a Német Nagydíjon.

Az Alonsóra kirótt büntetés azt jelenti, hogy a szombati időmérő edzésen annak valamennyi szakaszában, a versenyző legjobb eredményéhez két-két másodpercet hozzáadnak - már ahol a spanyol szerepel. Nem kizárt ugyanis, hogy Alonso a legjobb tíz közé sem jut be a büntetés miatt.

Bekavarhat Raikkönen?

A címvédő előnye jelenleg 11 pont Michael Schumacher előtt, aki győzelme esetén pályafutása 90. futamgyőzelmének örülhetne. A német pilóta eddig négyszer nyert a Hungaroringen.

A Ferrari sztárja tavaly az élről indult, és másodikként ért célba. Alonso 2005-ben csak a 11. helyen végzett. Az egy évvel ezelőtti győztes, a finn Kimi Raikkönen most sem esélytelen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×